Broj 11
Početna > Intervju > MOJ DEČKO MORA DA IMA STILA

Borka Tomović

MOJ DEČKO MORA DA IMA STILA

Mlada i sve popularnija glumica Borka Tomović modu doživljava kao vrstu umetnosti i maštovitosti, ne pati za modnim trendovima, ali joj je vrlo bitno da odeća koju nosi bude udobna i kvalitetna. Najviše novca daje na farmerke i cipele. Leti obožava da nosi suknje i haljine, ali i baletanke, za koje kaže da poseduju određenu dozu ženstvenosti. Iz kuće nikada ne izlazi bez sjaja za usne i "labela". O modi, stilu, fetišima, nakitu i još ponečemu, Borka kaže:

Šta za tebe znači moda?
Modu doživljavam kao vrstu umetnosti, kreativnosti i maštovitosti, koja bi trebalo da predstavlja uživanje i zabavu za onoga ko se time bavi.
Kako bi okarakterisala svoj stil odevanja?
Osoba sam koja obožava džins, pa ne izlazim iz farmerki. Volim da ih kombinujem sa različitim majicama i baletankama, koje su mi posebno ženstvene. Takođe, uživam noseći haljine i suknje od laganih prirodnih materijala, jer se u njima osećam nesputano i prijatno.
Da li pratiš modne trendove i koliko uopšte pažnje poklanjaš tome?
Od svakog modnog trenda uzmem ono što odgovara mojoj ličnosti. Trudim se da nađem ono što mi lepo stoji, u čemu se osećam dobro. Naravno, tu i tamo aktuelnost se poklopi s mojim ličnim izborom, i tim bolje.
Koliko posao utiče na tvoj stil?
Ne mnogo. Ono šta nosim na sceni nema veze s tim kako se oblačim privatno. S druge strane strane, posao mi daje mogućnost da budem u kontaktu s talentovanim kostimografima i stilistima, od kojih pokupim neke super ideje i cake za oblačenje.
Pri odabiru garderobe, čije mišljenje najviše ceniš?
Prvo mi je važno da ja sebi u tome izgledam dobro, a onda za savet pitam mamu, dečka ili drugarice. Naravno, ako mi oni kažu da u nečemu izgledam katastrofalno, i pored toga što mi u tom trenutku izgleda suprotno, ipak ću odustati od kupovine.
Kako održavaš vitku liniju?
Trudim se koliko mogu da se zdravo hranim. Zapustila sam fizičke vežbe, ali se nadam da ću uskoro krenuti da se bavim nekim sportom. Dijete ne držim, jer isuviše uživam u hrani i strogi režimi ishrane mi nikada nisu polazili za rukom.
Da li polažeš veliku pažnju na negu kose? Da li bi, ukoliko bi to uloga od tebe zahtevala, drastično promenila frizuru?
Vodim dosta računa o kosi, zato što je stalno mučim na razne načine, pa joj je i potrebna dodatna nega. Često koristim pakovanja, a odskoro i ampule za regeneraciju. Zbog dobre uloge bih napravila mnogo drastičnih promena, tako da mi promena frizure ne bi predstavljala nikakav problem.
Da li ti je bitno da garderoba bude markirana?
Bitan mi je kvalitet, a roba s potpisom uglavnom to i garantuje. Ipak, ne opterećujem se brendovima, bitnije mi je da se "zaljubim" u neki komad odeće nego to koju marku nosim.
Šta najčešće nosiš?
Leti haljine i baletanke, a zimi džins, čizme i kapute.
Na koji deo garderobe najviše trošiš novac?
Najviše para dajem na farmerke i cipele, koje obožavam.
Imaš li modni fetiš?
Minđuše su mi veoma zanimljiv modni detalj, koji daje smisao celom naporu oko doterivanja. Imam pravu malu kolekciju, a uglavnom ih nosim u svečanim prilikama.
Šta nikada u životu ne bi obukla?
Helanke u fluoroscentno zelenoj boji s kariranim minićem!
Šta smatraš svojim najvećim modnim promašajem?
Za taj promašaj imam i opipljiv dokaz u vidu fotografije, i desio se poprilično davno. Na rekreativnoj nastavi sam za odlazak na plažu obukla belu svečanu košulju s karnerima u kombinaciji sa žutim bermudama, roze dokolenicama i ljubičastim sandalama. Vrhunac je bio zeleno-plavi rajf.
Bez čega ne izlaziš iz kuće i šta od šminke uvek nosiš u torbi?
Bez uobičajenih sitnica, kao što su ključevi, novčanik i mobilni. Naočare za sunce redovno zaboravim, pa se nerviram, a odskoro mi je MP3 plejer postao neophodan. Od šminke redovno nosim samo sjajeve i "labelo".
Koliko ti je vremena potrebno da se spremiš za izlazak?
Zavisi od prilike, naravno. Dok sam išla na fakultet, pošto bih se obično budila u poslednjem trenutku, bila sam spremna za nekoliko minuta, dok mi je za neki večernji izlazak potrebno dvadesetak minuta.
Koliko ti je bitno da se osoba sa kojom si u vezi lepo oblači?
Bitno je da on poseduje dobar ukus. Ako ga ima u oblačenju, to se onda prenosi i na sve ostalo u životu.
Ko je, po tebi, osoba sa stilom?
Na pamet mi padaju filmske dive poput Odri Hepbern, Rite Hejvort, Brižit Bardo, koje su plenile svojom harizmom i istančanim ukusom.