Broj 11
Početna > Zanimljivosti > KAMEN KOJI DAJE SNAGU

Oniks

KAMEN KOJI DAJE SNAGU

Svakoga privlači drago kamenje. Blistavost je ono na šta većina ljudi pomisli kad čuje reč "kristal". Kristali su se hiljadama godina koristili za ukrašavanje i kao simbol moći. Ti kristali nisu bili cenjeni samo zbog svoje lepote, svaki od njih je imao sveto značenje. U drevnim kulturama, njihova isceliteljska svojstva bila su jednako značajna koliko i njihova sposobnost da ukrase.
 
  Oniks je kristal za koji se smatra da daje snagu. Pruža podršku u teškim ili zbunjujućim okolnostima i u periodima teškog mentalnog ili fizičkog stresa. Smatra se da ovaj kamen podstiče krepkost, postojanost i izdržljivost. Potpomaže učenje, daje samopouzdanje i pomaže da se opustite u svom okruženju. Fizički, oniks pomaže kod absorpcije energije koja je potrebna za lečenje. Dovodi u ravnotežu "jin" i "jang" energije unutar tela.
 
  Postoji interesantan podatak da svaki od dvanaest znakova horoskopa ima tradicionalne kristalne sklonosti. Neke se zasnivaju na mesecu rođenja, druge na planetama za koje je znak vezan. Oniks, na primer, naročito deluje zaštitno na horoskopske znakove Lava i Jarca.
  Spojte lepo i korisno, okitite se ovim mističnim kamenom.
 
Autor: Suzana Stanarević