Broj 109
Početna > Intervju > VOLIM OSVAJAČE

Iva Štrljić

VOLIM OSVAJAČE

Iva kaže da je stil način na koji sebe predstavljamo, ono što nas čini drugačijim od ostalih, a pre svega stav jer bez njega nema ni stila

Iva Štrljić uvek bira restorane sa dobrim konobarima i dobrim salatama, a za sada je u uspešnom begu od kolača, iako je tu i tamo ulovi poneki tiramisu. Voli muškarce koji osvajaju jer je sam čin osvajanja privlači, kao i one sa stavom, sigurne u sebe. U ljubavi nikada ne čeka da bude odabrana, već bira, a odabranom je uvek jasno da je baš on odabran.
Šta je za tebe stil?
Stil je način na koji sebe predstavljamo, ono što mi o nama želimo da kažemo svima oko nas. Kada kažem stil, mislim na ceo naš sadržaj, a ne samo na ono što se može primetiti spolja. Mislim na našu osobenost, na ono što nas čini drugačijim od ostalih ljudi, pre svega na stav, jer stila bez stava nema!
Ko je, po tebi, osoba sa stilom?
Osoba koju nisu uspeli da zbune trendovi, jer trend bude i prođe, a samo kada imate stila, vreme vam ne može ništa.
Kakve restorane preferiraš i šta obično naručuješ?
Uvek biram restorane sa dobrim konobarima i dobrim salatama! Ne mogu da vas lažem, naravno da kolače obožavam, ali sam u uspešnom begu od njih! Iako me tu i tamo ulovi neki tiramisu!
Kažu da lepota dolazi iznutra, čime je onda treba hraniti spolja?
Vaše iskustvo je ono unutra i ono vas može učiniti više ili manje lepim, zato je važno uvek imati zalihe dobre volje u sebi jer je ona najjači penicilin za tugu.
Biraš li ili čekaš da budeš odabrana?
Naravno, biram! I odabranom je uvek jasno da je odabran! Ali je na njemu da vidi kako ćemo i šta ćemo mi sa tim. Volim muškarce koji osvajaju jer je način osvajanja to što me privlači.
Imaš li stil zavođenja?
Nikada namerno ne zavodim. Onome ko mi se sviđa moje oči kažu sve.
Kakvi muškarci te obaraju s nogu?
Oni sa šlifom i stavom, stariji od mene, sigurni u sebe, pažljivi i od reči. Oni kojima zavođenje ne služi da bi nahranili svoj ego, nego da bi zaista ostavili utisak.
Koju mušku osobinu nikada nećeš razumeti? A žensku?
Nema nerazumljivih osobina. Ima samo ljudi koji ne umeju sa svojim osobinama.
Da li ti je stil poslednja stvar na pameti kada se svađaš?
Ne svađam se i ne prepirem se... Uglavnom... Znam kad treba da oćutim, a ćutanje je oštar odgovor! Raspravljam se samo sa onima do čije mi je ljubavi mnogo stalo i ni sa kim više jer oni koji vas razočaraju najčešće to ne zaslužuju.
U kojim situacijama opsuješ?
Nikada ne psujem. Ali baš nikada. To znaju svi koji me poznaju.
Šta može da te rasplače?
Ono kada sam kitiš jelku... Usamljeni komad pice od juče u frižideru... Prvi sneg... SMS od nekog ko se godinama nije javio... Album sa fotkama sa letovanja '80 i neke... Slučajan susret sa onim kome biste ipak sve oprostili... Posveta na knjizi... i jedan mali malecki smajli koji iznenada u ponoć obraduje moj mobilni telefon samo da bi mi poželeo srećnu Novu...
A da te nasmeje?
Deca me uvek najslađe nasmeju!
Prednost daješ ravnim cipelama ili vrtoglavo visokim štiklama?
Odana sam štiklama! One su sjajna dorada za samopouzdanje!
Koju knjigu preporučuješ ove zime?
Ako ste od onih koji su spremni da „iščupaju srce i tresnu ga sebi o rukav da pokažu koliko su iskreni”, pročitajte knjigu Ane Meksted Ne daj se jer ćete tako shvatiti da vi ipak radite pravu stvar.