Broj 109
Početna > Intervju > LUDO ZALJUBLJENA

Nataša Kojić

LUDO ZALJUBLJENA

I pored svih obaveza koje su je sačekale kada se sredinom januara vratila u Boston, Nataša ne skida osmeh sa lica jer joj se u prošloj godini desila velika ljubav zbog koje je ponovo osetila leptiriće u stomaku

Iako je ranije govorila da će se po završetku muzičke akademije posvetiti samo pevanju, Nataša Kojić je shvatila da želi dalje da se usavršava i školuje, pa je pre nekoliko meseci upisala prestižni američki muzički univerzitet - Berkli. Pored muzike, sa Natašom smo pričali i o ljubavi, muškarcima, ljubavnim problemima i lekcijama koje je do sada naučila.
Kako si došla na ideju da upišeš prestižni Univerzitet Berkli?
I ranije sam želela da probam da napravim karijeru izvan Srbije, a kada sam završila Akademiju, shvatila sam da želim dalje da se usavršavam. Zahvaljujući određenim ljudima koji su već završili Berkli, saznala sam više o tom univerzitetu. Znala sam da je vrlo teško ući tamo, a još teže dobiti stipendiju. To me je obeshrabrilo i jedno vreme nisam ni razmišljala o tome. Međutim, jedno veče sam krstarila internetom i sinulo mi je da se prijavim: sakupila sam sva potrebna dokumenta, popunila sve formulare i poslala. Pošto sam poslednja aplicirala, u Evropi su bila sva mesta popunjena za audiciju, pa su mi odgovorili da će me obavestiti ukoliko negde bude mesta. Imala sam sreće, postojalo je jedno slobodno mesto u Izraelu. Mesec dana sam čekala na stipendiju i zaista sam dobila dobar deo nje.
Jesi li imala podršku roditelja?
Oni nisu ni znali da sam se prijavila na audiciju, rekla sam im tri dana pred put i bili su iznenađeni. Iako moji nikada nisu bili u fazonu da me preterano tapšu po ramenu, naravno da su me podržali, jer su videli koliko to želim.
Da li ti je teško palo odvajanje od njih?
Mi smo jedna vesela porodica koja ne voli da patetiše. Srećom, danas postoje razni vidovi komunikacije. Mama je nedavno otkrila sve čari interneta, pa i nije toliko strašno.
Kakav je noćni život u Bostonu?
Iskreno, i nisam imala mnogo vremena da izlazim. Bila sam kod prijateljice u Vegasu, koji je fantastičan, a jednom sam izašla za Noć veštica, ali nisam mnogo fascinirana. Sećam se da mi je mama stalno govorila da se pazim kriminala, a ja sam joj rekla da ovde neko može samo knjigom da me udari, jer je Boston univerzitetski grad. Ako poželim malo provoda, Njujork je udaljen tri sata od Bostona, tamo imam puno prijatelja koji mogu da mi pokažu sve čari noćnog života.
Bila si u Las Vegasu, jesi li okušala sreću u nekom od kazina?
Nisam, iako sam talična po tom pitanju. Ipak, kažu da na jednom frontu dobiješ, a na drugom izgubiš.
Na kom si ti dobila?
Kod mene je bitna jedna opšta slika svega i da sam ja iznutra zadovoljna. Kada si srećan bez posebnog razloga, to je bitno u životu.
Jedna tvoja pesma glasi Svi smo mi isti u porazu, samo ja ne mogu sama... Kad ne možeš sama?
Sve se može kad se mora. Ja sam takav tip - ne mogu sama, emotivna sam, što ponekad umem i da sakrijem, ali uvek pratim svoje srce. Za ljubav, trebalo bi više mozak da uključim...
Ne kalkulišeš u ljubavi?
U ljubavi ne priznajem nikakve računice.
Kakva iskustva imaš sa muškarcima?
Nisam imala mnogo veza u životu, tip sam za duže staze. Možda ne znam šta želim, ali znam šta ne želim, što je bitno.
Ko je izmislio viceve o plavušama: muškarci ili žene?
Muškarci, jer bi njima i odgovaralo da devojka bude samo za pokazivanje, bez grama mozga.
Da li muškarci ipak više vole plavuše?
(Smeh) Znaću kad se ofarbam u crno.
Kad zavodiš, na šta računaš kao svoj najveći adut?
Ja ne umem da zavodim. Mogu sada da lažem, ali tako je. Volim tu interakciju, volim kada muškarac učini prvi korak, a na ženama je da otvore vrata.
Kako rešavaš ljubavne probleme: plakanjem, uživanjem u slatkišima ili sistemom klin se klinom izbija?
Imam više terapija, jedna od njih je klavir. Između dirki ostane toliko toga nedorečenog. Čini mi se da ne možeš da sprečiš kada ljubav dolazi, ali ni kada odlazi, ali posle kiše uvek dođe sunce. Bog ti daje lekcije, kad padneš, on ti opet šalje lekcije i tako sve dok ne naučiš.
Koju si ti lekciju naučila o muškarcima?
Da se ne treba mnogo otvarati i davati uvek srce na dlanu.
Dokle ćeš kriti svoje ljubavi?
Ne krijem dečka jer bi to značilo da ga se stidim. Uvek poštujem privatnost osobe sa kojom sam. Ja jesam medijska ličnost, nije mi problem da se pojavljujem u javnosti, ali moj momak nije i verujem da mu nije baš uvek prijatno.
Šta se trenutno dešava na ljubavnom polju?
Zaljubljena sam, u vezi sam nekoliko meseci sa dečkom koji se zove Nenad i koga ludo volim. Ipak, ne bih mnogo pričala na tu temu, dovoljno je da kažem da sam srećna, zaljubljena i emotivno ispunjena.
Čime te je on osvojio?
Iskrenošću, duhovitošću, intelektom. Vrlo mi je važno to što znam da na njega uvek mogu da se oslonim i da me u svakom momentu podržava.
Kako podnosite daljinu, utiče li razdvojenost na ljubav?

Kao i u svakoj vezi, bilo je malo trzavica koje smo prevazišli. Sada volim da kažem da smo preležali sve dečje bolesti. Teško mi je što smo razdvojeni, ali Nenad će uskoro doći da me poseti, što me beskrajno raduje. Jedva čekam!
Pravite li neke ozbiljne planove, kao što je, recimo, život udvoje?
Iako smo pričali o tome, još je rano. Naravno da kao i svaka devojka maštam o braku, ali za to ima vremena, nije ni blizu, a ni daleko.