Broj 109
Početna > Prica > ĆERKA JE MOJA NAJVEĆA SREĆA

Tijana Čurović

ĆERKA JE MOJA NAJVEĆA SREĆA

Lepa glumica, koja više od tri godine uživa u harmoničnom braku sa glumcem Slavišom Čurovićem, najznačajniju rolu zaigrala je 23. septembra 2007. godine kada je postala mama predivne devojčice Taje - mezimice cele porodice

Od momenta kada je ostala u drugom stanju, Tijana je želela devojčicu, pa je svih devet meseci kupovala isključivo garderobu u roze boji, a čak se i ljutila kada bi joj neko po izgledu rekao da nosi dečaka. Iako je u trudnoći bila vesela i energična, posle porođaja su usledili pomalo depresivni dani, sve dok nije shvatila šta joj se dešava i dok joj ćerkica nije uputila prvi osmeh. Od tada se stalno zajedno smeju.
Kako si saznala da si u drugom stanju?
Saznala sam tek u četvrtom mesecu da sam trudna i od tog trenutka isključivo sam želela devojčicu. Ljutila sam se kad mi neko onako po izgledu kaže da nosim dečaka. Toliko sam je želela da sam od trenutka kad sam saznala da sam trudna kupovala sve roze, a čak sam i mužu rekla da spavaću sobu okreči u tu boju. Inače, nisam mogla da podnesem misao da ću možda dobiti dečaka, tako da se posle svih osećaja i razmišljanja rodila Taja.
Tvoj suprug je iz Crne Gore, koliko je on navijao da se rodi dečak pošto je poznato da je tamo izraženiji kult muškog deteta?
Kod njega je bilo obrnuto jer su se u njegovoj porodici šezdeset godina rađali samo muškarci, tako da je žensko dete bilo željeno sa svake strane.
Jesi li bila osetljiva trudnica?
Ne, bila sam energična i vrlo vesela. Ti plačni dani su usledili posle porođaja dok nisam tačno shvatila šta mi se dešava, dok mi Taja nije uputila prvi osmeh. Od tada se stalno smejemo zajedno.
Šta ti je od hrane obeležilo trudnoću?
Mogla sam da pojedem četiri kilograma voća na dan. Inače, nisam neki veliki ljubitelj mesa, čak sam jedno vreme bila vegetarijanac, pa ni u trudnoći nisam imala veliku potrebu za mesom. Bilo je dana kada mi je bilo muka od same pomisli na hranu, a ponekad sam mogla da pojedem punu šerpu špageta i 300 grama čokolade.
Da li si radila tokom trudnoće?
Da, i to skoro do devetog meseca, a u osmom mesecu trudnoće sam imala premijeru predstave Brod za lutke u JDP-u, gde sam čak i skakala! Bila sam vrlo aktivna i pokretna, tako da mi ništa nije teško padalo.
Koliko si se ugojila u trudnoći i na koji način si povratila liniju?
Ugojila sam se 17 kilograma, ali pošto sam sitne konstrukcije, nije se mnogo primećivalo. Kada bi me neko pogledao otpozadi, nije ni mogao da primeti da sam trudna, sve mi je bilo u stomaku. Mislim da je za mladu mamu najlakše i najbolje da bude vitka. Uglavnom si non-stop u pokretu, još ako radiš, ništa lakše, bar je kod mene bio takav slučaj. Naravno, podržavam ono da je bolje jesti češće i da ni u čemu ne treba preterivati.
Na koji način si se porodila?
Od kada sam ostala u drugom stanju razmišljala sam o porođaju i posle dugog premišljanja odlučila sam da idem na epiduralnu anesteziju. Moram da kažem da mi je to mnogo olakšalo porođaj i mislim da je epidural spasonosan i za bebu i za majku, ali kod nas još uvek nije toliko odomaćen, a trebalo bi.
Ćerka ima neobično ime. Ko je odlučivao o tome?
Muž i ja smo se dogovorili da on izabere ime ako budemo imali muško dete, a ja ako dobijemo žensko. Dugo sam se premišljala oko imena moje bebe, htela sam kratko i zvučno, ali i neobično ime i mislim da je Taja baš takva.
Za tebe broj 23 ima posebnu važnost...
Mom suprugu i meni su se sve važne stvari dogodile 23. pa se i Taja rodila, gle čuda, 23. septembra, na dan kada smo se nas dvoje upoznali tri godine ranije, i to je sigurno najsrećniji dan u mom životu. Supruga sam upoznala kada je došao da traži glumicu za predstavu Nikšićkog pozorišta, čiji je bio upravnik. Na preporuku profesora Feđe Stojanovića, otišla sam tamo, a nakon što sam prihvatila ulogu u Pretis loncu, ispratio me je do vrata i poljubio u ruku. Radeći zajedno tu predstavu, a kasnije i Tramvaj zvani želja zbližili smo se. Prvo smo se družili, a zatim su se rodile i emocije. Sećam se da je bio vrlo uporan i da sam mu posle prvog poljupca opalila šamar, onako pozorišni, jer sam u to vreme imala drugog dečka. Međutim, on ni tada nije odustao. Pored upornosti, shvatila sam koliko smo nas dvoje jedno za drugo. Na dan mog diplomskog Slaviša je došao u Beograd. Otišli smo na ručak i on je samo u jednom trenutku stavio ruku ispod stola i pitao me je: „Da li bi ti bila sa mnom onako... stalno?" Tada me je osvojio za ceo život. Dvadeset i trećeg aprila smo se venčali u crkvi Svetog Đorđa u Podgorici, a dan ranije smo u Beogradu obavili opštinsko venčanje.
Koliko ti suprug pomaže oko ćerkice?
Slaviša je divan muž i otac, ume da bude veoma nežan, iako ne odaje takvu sliku, požrtvovan je, veliki je borac i sve bi učinio za porodicu. U svemu mi pomaže oko Taje, pa uspevam da uskladim sve obaveze uz njegovu pomoć, ali i svih voljenih osoba iz porodice, moje majke i oca i svekrve koja često dolazi iz Podgorice da nam pomogne.
Na koga Taja liči, čiju narav ima?
Pošto je svima mezimica, svi u porodici se prepiremo na koga liči i čiju narav ima. Svakako, nisam objektivna, ali sam sigurna da liči na mene i da ima moj karakter.
Pošto su joj i mama i tata glumci, kako reaguje kada vas vidi na malom ekranu?
Ona misli da svi tu rade, pa kada neko spomene posao, ona pokazuje na televizor. Naravno, još joj neke stvari nisu jasne, ali obožava da nas gleda.
Ko je stroži, ti ili suprug?
Mislim da smo oboje vrlo blagi, mada kada vidim šta joj sve tata dopušta, moram da postavim neka pravila, iako je to vrlo teško, jer je već sve shvatila i tačno zna koga na koji način da „kupi".
Koliko se brak promeni kada dođu deca, a koliko si se sama promenila od kako si postala mama?
Pa, svakako da se mnogo toga promeni, nisi ti više centar sveta, nego tvoje dete i niste više vas dvoje toliko upućeni jedno na drugo koliko na svoje dete. I to je ono što je čar roditeljstva jer dete jeste kruna vaše ljubavi.
Šta bi savetovala mladim mamama?
Savetujem ih da se ponašaju po svom instinktu, jer jedino majka tačno zna šta njenom detetu u svakom trenutku treba.