Broj 108
Početna > Zanimljivosti > GOVOR NJENOG TELA

Mali ženski signali

GOVOR NJENOG TELA

Donedavno je važilo pravilo - žene zavode, a muškarci se udvaraju. Poslednjih godina žene se bez pardona udvaraju muškarcima. One koriste većinu istih gestova doterivanja kao i muškarci, među kojima su dodirivanje kose, jedna ili obe ruke na kukovima, stopala i telo usmereni prema muškarcu, intenzivan kontakt pogledom... Sledi lista 10 najčešćih gestova i signala koje koriste žene širom sveta kako bi muškarcima stavile do znanja da su slobodne.

1. Igranje kosom
  Ovo je obično prvo što žena uradi kada prođe pored muškarca koji joj se dopada. Glavu zabacuje unazad, kako bi pomerila kosu s lica. Ovaj gest koriste čak i žene sa kratkom kosom. Pored toga, žene su često sklone da se igraju pramenovima kose na razne načine i time stave do znanja muškarcu da im se sviđa.
 
  2. Pućenje usana
  Velike, pune i senzualne usne, poput onih koje ima holivudska lepotica Anđelina Džoli, postale su simbol ženstvenosti. One su su ukras ženskog lica, najsenzualniji deo i mamac za poljupce. Baš zbog ovoga mnoge žene u usne ubrizgavaju kolagen da bi ih učinile lepšim i punijim i tako delovale privlačnije za muškarce. Pućenje, prosto, dodatno povećava usne. Brojne holivudske lepotice, počev od seksi zavodnice Merilin Monro, instinktivno znaju kako da koriste usne da bi privukle pažnju.
 
  3. Samododirivanje
  Naš um navodi naše telo da ispolji skrivene čežnje, a žene imaju mnogo više nervnih senzora za doživljavanje dodira nego muškarci, zbog čega su i osetljivije na dodir. Kada žena polako i senzualno dodiruje svoj vrat ili grlo, time nagoveštava da bi i muškarac koji sedi preko puta nje mogao da dobije priliku da je dodiruje na isti način. Istovremeno, ona zamišlja kako bi mogli da izgledaju dodiri muškarca.
 
  4. Dodirivanje predmeta
  Glađenje cigarete, prsta, stalka čaše za vino, minđuše, sve su to nesvesni nagoveštaji onoga što je možda već na umu žene. Pored toga, skidanje i navlačenje prstena na prst je takođe mentalna predstava seksa. Kada žena radi nešto od ovoga, to su sigurni signali da je muškarac privlači.
 
  5. Pogled preko podignutog ramena
  Podignuto rame, uz delimično spuštene kapke, žena zadržava pogled muškarca onoliko koliko je potrebno da je on primeti, a onda odmah skreće pogled. Ovaj postupak kod žene stvara osećaj potajnog gledanja u stranu i od strane muškarca kojem je taj pogled upućen.
 
  6. Ljuljanje kukovima
  U principu, žene imaju šire kukove od muškaraca, a to znači da žena, kada hoda, naglašeno ljulja karličnu regiju. Kako muškarci ne mogu da hodaju na ovaj način, ovo postaje snažan signal razlike među polovima. Vrckav hod je je jedan od suptilnih ženskih gestova, kao i jedan od glavnih ženskih aduta.
 
  8. Usmeravanje stopala
  Ukoliko su ženska stopala okrenuta pravo ka muškarcu, to znači da joj se on veoma dopada. Ako muškarac drži stopala na isti način kao i žena, to znači da je hemija obostrana.
 
  9. Igranje cipelom
  Klaćenje cipele ili sandale vrhom stopala ukazuje na opuštenost, dok obuvanje i izuvanje cipele ima falusni efekat. Ovaj postupak uznemiruje mnoge muškarce, a da oni i ne znaju zašto.
 
  10. Prekrštene noge
  Većina muškaraca se slaže da je ovo najprivlačniji sedeći položaj koji žena može da zauzme. Posredi je gest koji žene svesno koriste kako bi privukle pažnju na svoje noge. Među ostalim ženskim signalima koji uključuju noge, nalaze se lagano prekrštanje i ispravljanje nogu pred muškarcem, kao i nežno glađenje butina dlanom.