Broj 107
Početna > Zanimljivosti > SPREMNI DOČEKAJTE SRPSKU NOVU GODINU

Šta sve čini savršene praznike?

SPREMNI DOČEKAJTE SRPSKU NOVU GODINU

Novogodišnje proslave i duh praznika uvek donose nešto lepo, veselo i zabavno. Iako smo se zvanično već oprostili od stare godine, još jedan povod za slavlje nije na odmet, naročito ako on donosi radost, druženje i praznični duh

U današnje vreme trke za novcem i vremenom, svi žele da praznike provedu u opuštenoj i veseloj atmosferi. Ako želite da imate zaista savršene praznike, povedite računa o nekoliko osnovnih koraka koji ih ove godine definitivno mogu učiniti nezaboravnim.

Dekorisanje doma
Neka se duh praznika oseti u vašem domu i za pravoslavni doček. Sitni detalji mogu da stvore atmosferu koja će prijati celoj porodici. Ne morate da kupujete nove ukrase, možete sami da ih napravite, ali se svakako pobrinite za sledeće: ukrasite prozore i ulazna vrata. Ako imate decu, uključite i njih u sve segmente ukrašavanja jer će se tih trenutaka sećati zauvek. Ako ste sve to već odavno uradili, uživajte u ambijentu.

Gde za Srpsku novu godinu?
Počnite da planirate gde i sa kim ćete provesti Srpsku novu godinu. Neka vam sati i minuti prođu u dobrom društvu uz čašu šampanjca i u prijatnom okruženju. Ukoliko putujete - birajte destinaciju prema sebi.
1. Obožavaoci skijanja neka se upute u neki ski-centar i provedu Novu godinu na planini u hotelu, apartmanu ili u kolibi.
2. Okupite društvance i ponoć dočekajte u toplom ambijentu.
3. Romantične duše neka se sa partnerom ušuškaju u nekom bajkovitom okruženju.

Vreme za druženje
Svi smo raspoloženi za druženje tokom praznika, a posebno Nove godine i Božića. Setite se prijatelja koje dugo niste videli, pozovite kolege sa posla i učestvujte u svim druženjima za koja ćete imati poziv u januaru. Mali znaci pažnje će vašim prijateljima pokazati da mislite na njih.

Organizujte proslavu
Ukoliko još niste dogovorili neko druženje pred pravoslavnu Novu, preuzmite inicijativu i organizujte ga sami. Evo i nekoliko ideja za praznična druženja. Sakupite staro društvo i pozovite ih na zabavu uz tradicionalno kuvano vino, sa cimetom, šećerom, biberom i karanfilićem. Pregledajte bogatu ponudu kulturnih događaja i posetite sa prijateljima neki koncert, trg ili predstavu. Pripremite prazničnu večeru za bliske ljude i pobrinite se za dobro vino i muziku. Ukoliko imate dovoljno vremena, kombinacija svega nabrojanog sigurno će i ovo veče učiniti nezaboravnim.