Broj 106
Početna > Zanimljivosti > SNIŽENJA SU POČELA

Praznično ludilo

SNIŽENJA SU POČELA

Iz godine u godinu rasprodaje počinju sve ranije, a da ne biste opijeni bogatom ponudom iz šopinga dovukli i ono što vam ne treba, osmislite „ratni plan " i uživajte

Pre nego što se otisnete u potragu za idealnim krpicama, pogledajte šta imate na raspolaganju u ormaru. Može se desiti da pronađete neki zgodni modni detalj ili da iskoristite komad odeće koji je pao u zaborav. Dobro razmislite o svim mogućim kombinacijama, ali i o tome šta vam ovog trenutka najviše treba (npr. zimska jakna, farmerke ili čizme) i stavite to na spisak.
  Uštedite vreme i novac
  Zlata vredan savet iskusnih šoping-mudrica jeste da isprobate odeću koja vam je zapala za oko pre nego što počne sniženje, kako biste uštedeli i vreme i novac. Na ovaj način unapred možete da se rešite čekanja ispred kabina i muke oko potrage za idealnom veličinom dok se gurate u prepunom butiku. Iako je nešto neodoljivo jeftino, uvek dobro razmislite treba li vam to i imate li sa čim da ga iskombinujete. Postavite sebi tri pitanja: „S čim to mogu da nosim?", „Imam li već nešto slično u svom ormaru?" i „Koliko bih najviše dala para za to? "
  Odredite budžet za kupovinu
  Da vas posle ne bi bolela glava zbog prekoračenja budžeta u vreme praznične rasprodaje, nije loša ideja da unapred odredite limit - neku svotu koju ne smete da pređete. Stilisti kažu da nije dobro kupovati skupu trendi odeću. Ako ipak ne možete bez stvari koje iduće sezone neće više biti u modi, pronađite jeftiniju varijantu. Tako ćete imati više novca za nešto univerzalno. Budući da se i ove sezone nosi slojevito, bez razmišljanja kupite nekoliko majica kratkih ili tričetvrt rukava koje će vam dobro doći i na proleće, a sad ih iskombinujte sa nekim bolerom.
  Pametno kupujte
  Prednost rasprodaja je u tome što po povoljnijim cenama možete da kupite kvalitetne stvari koje biste inače skupo platili i upravo zbog ovoga vredi da malo sačekate dok cene ne padnu. Investirajte u kvalitetnije bezvremenske stvari klasičnijih krojeva koje će sigurno nekoliko sezona biti in, poput crnog uskog kaputa, farmerica ravnih nogavica, crne ili bele košulje, seksi baletanki i sličnih komada odeće. Rasprodaje su idealno vreme kad možete da obogatite svoju kolekciju modnim detaljima poput kul marama, šalova, rukavica, kapa, torbi, raznobojnih čarapa ili rajfova za kosu, jer sve dame od stila znaju da uz ove detalje i najdosadnija kombinacija može da oživi.