Broj 106
Početna > Zanimljivosti > NEPRIJATELJ POTENCIJE

Kako alkohol utiče na seks?

NEPRIJATELJ POTENCIJE

Čaša vina ili žestokog pića podgrejaće organizam i maštu i može biti sjajan način da se lakše opustimo i oslobodimo. Ali, alkohol samo prividno doprinosi boljem seksu

Alkohol prosto deluje na naš organizam - proširuje krvne sudove, ubrzava cirkulaciju u organizmu i utiče na pojačano seksualno nadraživanje. Za više od 70 odsto mladih ljudi, nakon nekoliko čašica alkohola, suprotni pol izgleda mnogo lepši i dopadljiviji nego kada su trezni.
  Iako je široko rasprostranjeno verovanje da su seks i alkohol najbolji prijatelji, po najnovijim istraživanjima toksikologa, oni su potpuno loša kombinacija. Alkohol ne utiče na potenciju, a još manje na opuštenost. Iako pojačava seksualni nagon i ponekad produžava sam odnos, umanjuje delovanje čula, zbog čega je seksualni odnos manje kvalitetan. Seksolozi savetuju samo po jedno piće pre vođenja ljubavi, jer previše alkohola može izazvati potpuni fijasko.
 
  PIVO ZA DEPRESIJU
  Pivo je najveći neprijatelj uspešnog ljubavnika, jer remeti cirkulaciju krvi i sadrži supstance koje prevare hormonalni sistem pa brzo dolazi do smanjenja testosterona i samog seksualnog nagona. Kako se pivo obično pije u većim količinama, moguće je da će nežne zagrljaje u postelji svakih par minuta zameniti odlazak u toalet, što svakako ubija erotiku. Pivo ponekad proizvede suprotan efekat od očekivanog - umesto veselosti i euforije, može da izazove anksioznost i depresiju.
 
  ŠAMPANJAC ZA SREĆU
  Šampanjac, vino ispunjeno ugljen-dioksidom koje ima deset odsto alkohola, piće je sreće i vezuje se za romantične ljubavnike. Prednost ovog pića je što mehurići pospešuju apsorpciju alkohola. Brzo deluje, gotovo odmah pošto se čaša ispije, ali i vetri brzo, tako da pomaže dobrom seksu samo ako se nanovo ispija u svakoj pauzi. Ali, česti gutljaji mogu dovesti do pijanstva i, umesto ludog orgazma, do čvrstog sna.
 
  VINO ZA ROMANTIKU
  Vino koje ima 12 odsto alkohola pospešuje erotičnost. Kod starih Grka i Rimljana bilo je obavezan pratilac seksualnih orgija. Vino je i inače dobro za zdravlje, jedini problem je što mnogi ljudi mogu imati alergiju na neka vina, a posebno je opasno za one koji imaju problem s varenjem i dijabetesom. Vino koje nije kvalitetno dovodi do mučnine.
 
  VOTKA ZA SAMOĆU
  Votka je opasan pratilac u ljubavnom životu. Ovom piću treba više vremena da počne da deluje, ali i puno više vremena za otrežnjenje. Nju svakako treba izbegavati pre ljubavnog čina. Baš kao i većinu rakija.
 
  BRENDI ZA ORGAZAM
  Razlika je samo kod brendija, žestokog pića nastalog destilacijom vina ili ceđenjem fermentisanog grejpfruta, koji se čuva u hrastovim bačvama dok ne dozri. Seksolozi ga smatraju najboljim odabirom pre vođenja ljubavi. Prepun je supstanci koje poboljšavaju rad kardiovaskularnog sistema, i dovoljno je samo par čaša ovog pića da živahnost i odmornost zamene umor i iscrpljenost. Brendi podiže telesnu temperaturu pa deluje umirujuće, tako da stručnjaci savetuju jednu čašicu pre odlaska u spavaću sobu.

  Alkohol može da parališe polni organ u najvažnijem trenutku ili dovede do prebrze ejakulacije.
  Ako želite dobar seks, nemojte preterati sa čašicama jer višak alkohola u organizmu može imati suprotne efekte. Može vas usporiti, ubiti želju za seksom i intimnostima i na kraju dovesti u nezgodnu situaciju.