Broj 106
Početna > Zanimljivosti > MIRISNI AFRODIZIJAK

Pravilno nanošenje parfema

MIRISNI AFRODIZIJAK

Žene obožavaju parfeme i gotovo da nema dame koja na toaletnom stočiću nema nekoliko omiljenih bočica. Evo nekoliko korisnih saveta o pravilnom nanošenju parfema

Parfem može mnogo da govori o osobi koja ga nosi. Ukoliko već puno novca dajete na te mirišljave vodice, važno je da znate kako da ih pravilno nanesete i što bolje iskoristite. Sledi par saveta kojih bi trebalo da se setite uvek kada se uhvatite za bočicu vašeg omiljenog parfema.
 
  Umetnost parfemisanja
  Da bi se miris parfema što duže zadržao na vašoj koži, nanesite ga na ključne tačke, i to unutrašnju stranu zglobova na rukama, iza ušiju i na dekolte. Da bi duže trajao, treba ga stavljati u slojevima, odnosno nekoliko puta po kap. Takođe, parfem će se na koži duže zadržati ako kožu prethodno namažete hidratantnom kremom bez mirisa. Ukoliko želite da ga ravnomerno rasporedite, isprobajte taktiku poznatu kao „oblak parfema". Isprskajte parfem u visinu ispred sebe, a onda zakoračite u kišu mirisnih kapljica. Da bi parfem oslobodio svoj pravi miris i izmešao se sa mirisom vaše kože, potrebno mu je oko sat vremena pa ga zato nemojte nanositi neposredno pred izlazak, već nešto ranije. Kada nanosite parfem, nikada nemojte da trljate zglobove jedan o drugi jer ćete tako pokvariti njegovu mirisnu notu.
 
  Čuvanje parfema
  Čuvajte ih dobro zatvorene na tamnom i hladnom mestu. Ne kupujte velike boce i ne čuvajte ih za posebne prilike jer im je rok trajanja od dve do tri godine. Izbegavajte nošenje parfema u tašni jer mućkanje može da poremeti njegovu mirisnu notu i skrati mu vek trajanja.