Broj 106
Početna > Zanimljivosti > LEPO PONAŠANJE U LJUBAVI

Mala škola seksa

LEPO PONAŠANJE U LJUBAVI

Koristan vodič kako pronaći gospodina Pravog ili gospođu Pravu, a da u međuvremenu ne napravite potpunu budalu od sebe

Čudo je da bilo ko ide na sastanke, s obzirom na minsko polje mogućih katastrofa koje ih prate. Pošto zaista ne postoji pravi odgovor na današnje ljubavne nedoumice, većina ih usput izmišlja.

Je li u redu da ga pozovem da izađemo?
Prvi potez koji znači suočiti se sa mogućim odbijanjem - još uvek je obično ostavljen njemu. Ali, nekada je sasvim besmisleno sedeti i čekati da se on seti prvi i, ako to baš mnogo želite, slobodno ga pozovite „na kafu". Čak i da vas odbije, barem ste pokušali i dali sve od sebe!

Ko plaća na prvom sastanku?
Onaj koji je pozvao. Ako je to on, obično će izvaditi novčanik, ali to ne znači da ne treba da se ponudite. I, zaboravite na to da ste mu nešto dužne i da treba da pristanete ne sve što on poželi. Preko plaćanja videćete s kim imate posla, sa stipsom koja ima zmiju u džepu ili galantnim šmekerom.

Šta ako je rekao da će se javiti, a nije to učinio?
Ponekad se desi da sedite i gledate u telefon, očajnički čekajući njegov poziv. Da li ste ikada pomislili da i on to u istom trenutku radi? Dajte mu malo vremena da skupi hrabrost, često će mu trebati više vremena ako je zaista zainteresovan. Ipak, stara teorija po kojoj se neće javiti ako se nije javio u roku od tri dana, prilično je tačna. Ili to prihvatite ili vi njega pozovite.

Kako da iniciram seks sa novim momkom, a da ne delujem kao da sam očajna?
Iako će većina muškaraca voleti ako deluje kao da očajnički želite seks, jedini način da pošaljete poruku jasno i glasno, ali nenametljivo, jeste da ga pozovete na večeru sa svećama, romantičnom muzikom i seksi garderobom. Zagrlite ga u kuhinji, potom sledi dodirivanje... Nakon toga sedite pored njega na kauč i stavite mu noge u krilo. Kasnije započnite malo strasnog ljubljenja, većini muškaraca neće biti potrebno više da bi nastavili dalje.

Ko treba da se pobrine za kondom? Hoće li misliti da sam laka riba ako ja to učinim?
Trebalo bi da oboje uvek imate kondom. To je zajednička odgovornost. Ako ste same, to ne znači da spavate sa svakim na koga naiđete, znači da ste razumne i odgovorne. Ako vam slučajno uputi poražavajući „kakva si ti devojka" pogled kada posegnete za kondomom, vratite ga u tašnu, obucite se i odmah ga zaboravite...

Kada je prihvatljivo ne koristiti kondom?
Mnogi parovi posle nekog vremena odluče da urade test na sidu i polno prenosive bolesti jer ne žele da upražnjavaju seks sa nekim drugim i ne žele više da koriste kondom. Pre nego što se testirate, ne upražnjavajte nezaštićen seks bar tri meseca, jer u suprotnom rezultati neće biti pouzdani. Ako ste oboje negativni i rešeni da budete monogamni, znatno ćete smanjiti rizik.

Imam genitalni herpes, kako da kažem svom novom dečku?
Nije toliko teško kao što se čini.

Prosečan broj seksualnih partnera koji većina muškaraca priznaje je osam. Procena stručnjaka je da su ti isti imali verovatno osamnaest partnerki. Broj partnera koji većina žena priznaje je četiri. Stručnjaci veruju da je u tom slučaju tačan broj deset partnera.