Broj 105
Početna > Zanimljivosti > ŽURKA ZA MALIŠANE

Uključite najmlađe u novogodišnji doček

ŽURKA ZA MALIŠANE

Poslednja noć u godini je ispunjena bleštavilom, slavljem, zdravicama i konfetama. Glasnim odbrojavanjem nestaju brige i problemi, a pojavljuju se nove mogućnosti. Dobro se pripremite i uključite celu porodicu u organizaciju najluđe noći

Bilo da dočekujete novu godinu u krugu porodice ili ostavljate decu da je dočekaju sa svojim društvom, zajedno treba da se pozabavite pripremom i organizacijom kako bi sve išlo po planu. Krenite s decom u potragu za dekoracijama, napravite veseli novogodišnji meni koji ćete poslužiti svojim malim gostima i ne zaboravite konfete. Znate li da konfete bacamo da bismo oterali zlo, kao što su nekada davno vračevi terali zle duhove i prizivali radosnu godinu?

Mali modni stručnjaci
Svi žele te noći da se osećaju posebno. Da bi i deca osetila prazničnu atmosferu, dozvolite im da stave lak sa šljokicama u kosu, nalakiraju nokte ili zalepe veštačke brkove. Napravite temu novogodišnje proslave, a ulaznica može da bude modni detalj zlatne boje. Devojčice mogu da iskoriste zlatne cipelice, a dečaci zlatnu kravatu ili leptir-mašnu. Poseban novogodišnji dodatak neka budu tijare za devojčice i otkačene ukrasne kape za dečake. Možete ih napraviti i sami.
Dobar plan
Dobar plan je pola obavljenog posla. Sastavite spisak gostiju, sami napravite i pošaljite pozivnice, nabavite omiljenu muziku, proverite šta će se prikazivati na televiziji i pripremite društvene igre u slučaju da žurka krene nizbrdo.
Ukusna hrana
Na tradicionalnoj novogodišnjoj trpezi nađe se svašta, od sarme do finih kolača. Međutim, deca baš i nisu ljubitelji večere koja zahteva pristojno ponašanje za stolom. Zato svojim malim gostima pripremite „dođi i uzmi sto”. Poslužite sendviče u raznim oblicima, orahe i bademe za grickanje, voće iseckano na kockice i suve kolačiće u obliku Deda Mraza, jelke ili anđela.
Vremenska kapsula
Vremenska kapsula je originalan način da animirate decu i naučite ih kako da sačuvaju uspomene na staru godinu. Na pozivnicama napišite da svaki gost ponese sitnicu koja ga podseća na godinu koja odlazi. Nabavite plastičnu kutiju ili kutiju od kartona i oblepite je šarenim papirom. Pre nego što kazaljke na satu pokažu ponoć, zajedno sa gostima kapsulu napunite stvarima i ne zaboravite da stavite zajedničku fotografiju sa žurke. Biće vam zanimljivo kada ovu kutiju otvorite posle nekoliko godina.
Namestite satove!
Dobra novogodišnja žurka mora da ima veliki sat koji pokazuje tačno vreme i uz čije kazaljke će svi gosti zajedno ući u novu godinu. Dobra ideja za žurku - proverite u koji deo sveta prvo stiže 2009. i izračunajte koliko sati će tada biti kod nas. Tako novu 2009. možete dočekati dva puta!
Nazdravite Novoj godini
Dok traje odbrojavanje, u celom svetu se dižu čaše u vazduh kako bi se nazdravilo Novoj godini. Veselom zdravicom poziva se godina puna lepih želja i blagostanja. Neka i mali gosti nazdrave čašama punim dečjeg šampanjca.