Broj 105
Početna > Zanimljivosti > LJUBAVI, JA SAM ROMANTIČNI BALKANAC!

Nije sve u lovi...

LJUBAVI, JA SAM ROMANTIČNI BALKANAC!

Zajednički odlazak u bioskop je odličan način da pokažete partneru svoje emocije, ali i pesma i po koja platna kartica, bez limita, naravno

Da li ste se ikada zapitali koliko muškaraca uživa gledajući romantične filmove sa svojim partnerkama. Koliko žena je doživelo da im neko posveti pesmu i koji je to savršeni poklon koji možete podariti dami? Posle istraživanja na tu temu na domaćem terenu došlo se do zanimljivih zaključaka.
  Iznenađujuće je da čak 62 odsto srpskih muškaraca povremeno gleda romantične filmove sa svojim partnerkama. Njih 35 odsto otvoreno priznaje da u tome i uživa, dok zanemarljiva tri odsto ispitanika ovakav oblik ispoljavanja emocija sebi nikada ne bi dozvolilo.
  Da li se može, na osnovu reagovanja na podsticaje koji dolaze sa filmskog platna ili sa muzičkih top-lista, zaključiti da su pripadnici određenog naroda emotivni? Istraživanje koje je obuhvatilo jednak broj pripadnika oba pola pokazuje da su ljudi u Srbiji veoma osećajni.
 
  Mačo romantika
  Podatak da je čak 97 odsto ispitanika u stanju da se rasplače zbog pesme ili filma, nasuprot ubedljivoj manjini od samo tri kojima se to ni pod kakvim uslovima ne može dogoditi, to i potvrđuje. Uprkos stereotipu o preovlađujućoj mačo kulturi, srpski muškarci zapravo spadaju u red romantičnijih. Čak 60 odsto žena tvrdi da je barem jedan muškarac napisao pesmu samo za njih. Ako bi mogle da biraju pesmu za koju bi volele da je posvećena samo njima, najveći broj žena u Srbiji bi odabrao pesmu "Perfect Day" Lua Rida. Veliki hit Brajana Adamsa "Everything I do I do it for You" zauzela je drugo mesto u izboru za ovu laskavu titulu.
 
  Ima nešto i u platnim karticama
  Ipak, kada su finansije u pitanju, čak 41 odsto dama smatra da je Viza pripejd kartica savršen poklon za njih, u svim prilikama, uključujući i već pomalo prevaziđeni 8. mart. Razlog je više nego jednostavan. Mogućnost greške u odabiru poklona u ovom slučaju svedena je na minimalnu meru, a osobi kojoj je namenjena omogućava da odabere poklon u skladu sa ličnim potrebama i afinitetima. Na listi omiljenih poklona je, naravno, cveće, koje je i dalje omiljeni poklon za 30 odsto žena, dok bi se 21 odsto ispitanica najpre odlučilo za parfem.
  Istraživanje je pokazalo da bi svaki dan trebalo barem jednim delom biti posvećen osobama koje volite i da vreme darivanja ne bi trebalo da bude ograničeno na određene datume. Zajednički odlazak u bioskop je odličan način da pokažete partneru svoje emocije. Naravno, ako je izbor filma pravi. I ne zaboravite kokice!
 
  Ako bi mogle da biraju pesmu koja bi bila posvećena samo njima, najveći broj žena u Srbiji bi odabrao "Perfect Day" Lua Rida.
  Iznenađujuće je da čak 62 odsto srpskih muškaraca povremeno gleda romantične filmove sa svojim partnerkama.