Broj 103
Početna > Intervju > STIL JE LIČNI STAV

Zvonko Marković

STIL JE LIČNI STAV

Modni kreator Zvonko Marković kaže da je stil lični stav svakog čoveka, a da je dobar stil nalaženje ravnoteže između života, posla, ljubavi, seksa i svih ostalih energija koje su bitne u životu

Šta je za tebe stil?
  Stil, to je lični stav čoveka.
  A vrhunac stila bio bi?
  Svi mi imamo stil, samo neko može da ima dobar, a neko loš stil. Neko može da ima katastrofalan stil, a neko može da ima na trenutke dobar, neko može da ima stil koji varira. Dobar stil je nalaženje ravnoteže između života, posla, ljubavi, seksa i svih ostalih energija koje su bitne u životu.
  Da li se moda prati ili tera?
  Neko prati modu, a neko je tera. Svi prate modu, jer nju ne diktiraju kreatori, već tekstilna industrija. Treba isterati svoj ukus, jer moda je jedan vrlo krut sistem. U modi je veoma teško napraviti nešto, a napraviti nešto novo još je teže. Treba terati svoj lični stav, treba terati nešto novo i ići napred.
  Imaš li stil spavanja?
  Negujem slobodan stil, iskreno, najmanje spavam na leđima. Ili spavam u položaju fetusa ili spavam na stomaku grleći jastuk.
  Koji je tvoj stil zavođenja?
  Kad sam bio mlađi, voleo sam neke romantične pristupe, da kažem visokoemocionalne naboje, a što sam stariji, više volim konkretnije stvari.
  U kojim situacijama psuješ i radiš li to sa stilom ili ti je stil poslednja stvar na pameti?
  Po mome viđenju stila i dobrog ukusa, ne znam da li psovanje i stil mogu da budu u nekoj koegzistenciji. S druge strane, i te kako znam da psujem i da kažem teške reči, čak i kad ne mislim.
  Kakav si kad se svađaš, umeš li da se kontrolišeš ili imaš kratak fitilj?
  Verujem da konflikt ne može ništa da reši, a ako treba da uđem u neku svađu, onda ću pre ući u to kao u neku oštru diskusiju. Imam tu sreću da sve tretiram kao brzo i prolazno, pa me tako i ljutnja vrlo brzo prođe.
  Na koji način se opuštaš?
  Imam lejzi beg u koji volim da se zavalim, žmurim i meditiram.
  Kada je reč o putovanjima, gde bi bez oklevanja momentalno otišao?
  Iako se to menja iz godine u godinu, trenutno bih voleo da vidim Moskvu i Španiju. Volim da nešto vidim i naučim kad otputujem.
  Šta svaka dama od stila treba da poseduje u ormanu ove zime?
  Treba imati nekoliko metaliziranih komada: jakni, kaputića, blejzerčića... Nešto protkano zlatom ili srebrom pošto je to apsolutni trend ove zime. U modi su i male tašnice od kristala. I, naravno, nešto što bi svaka žena trebalo da ima u ormanu jeste jedna mala crna, crvena, ljubičasta ili šljokičasta haljina.