Broj 101
Početna > Intervju > ŽIVIM ZA LJUBAV

Ivana Mihić

ŽIVIM ZA LJUBAV

Glumica, producent i pisac Ivana Mihić voli neustrašive momke, veruje da život treba potpuno iskoristiti i tvrdi da je njena najbolja odluka da bude ono što jeste

Lična karta
  Rođena: 13. januara
  Mesto rođenja: Beograd
  Roditelji: Vera i Gordan
 
 
  Prva ljubav
  Prvi dečko u koga sam bila zaljubljena bio je indijanskog porekla, a upoznala sam ga na moru u Grčkoj. On se tada uklapao u moju sliku „idealnog dečka" jer je bio neustrašiv i maštovit i podsećao je na mog omiljenog junaka Vinetua. Zapravo, bio je autentičan i po ceo dan smo se igrali, u to vreme, popularne dečje igre Indijanaca i kauboja. Imala sam devet godina i veoma dugu, smeđu kosu, a moj ujka Vladimir mi je pred letovanje kupio u Americi originalnu indijansku haljinicu, te sam onako preplanula od sunca mogla i ja da prođem kao Indijanka. Međutim, ta prva dečja ljubav mi je ostala neuzvraćena jer je „Vinetu" bio četiri godine stariji od mene i u našoj igri Indijanaca i kauboja odredio mi je ulogu Vinetuove sestre! Nije mi baš upropastio letovanje, ali se sećam da sam bila veoma razočarana. Međutim, po povratku sa letovanja ubrzo je počela školska godina, a u klupi iza mene je sedeo neko ko me nije gledao kao sestru. Na času likovnog, da bi mi dokazao koliko mu se dopadam, popio je punu čašu vode sa razmućenim vodenim bojama u njoj. Verovatno je znao da mi se dopadaju neustrašivi dečaci pa je napravio taj, istina hrabar, ali nimalo promišljen potez.
 
  Uzori
  Uzori su mi bili svi oni koji su se, uprkos svom teškom životu i preprekama na koje su nailazili, hrabro borili ostajući privrženi svojim dobrim moralnim principima.
 
  Sreća
  Neophodan je oslonac, ali ne sme da bude i jedini.
 
  Ljubav
  Roditeljska ljubav u detinjstvu je temelj i snaga za ceo život, prijateljska ljubav je sigurnost i vera u ljude, ljubav prema voljenoj osobi je pokretač novih života i svega što je rečima teško opisati. Ljubav mi je mnogo važna i mnogo potrebna. Volim da je pružam i da je primam. Jednostavno, živim zbog, i od ljubavi.
 
  Lepota
  Lepota je uvek jedna od bitnih stvari, lepota bilo koje vrste. Lepota je ono što prvo zapazite na nekome: u očima, osmehu, glasu, u onome što neko govori, čini. Lepota može biti svačije oružje.
 
  Život
  Svi imamo jedan jedini i neponovljiv život. Tu jedinstvenu šansu treba pametno iskoristiti i pokušati život ispuniti onim stvarima koje će nas učiniti srećnijim. O tome sam pisala u mom prvom romanu Moj jedini život.
 
  Vera

  I onaj koji kaže da ne veruje, zapravo sigurno veruje u nešto. Vera je neophodna čoveku. Ja verujem i u dobrotu i u ljubav, i one će spasti svet.
 
  Prijateljstvo
  Imam nekoliko pravih prijatelja sa kojima se družim već više od dvadeset godina. U poslednjih nekoliko godina sam stekla nova prijateljstva za koja se nadam da će trajati dugo. Nalazili smo se jedni drugima i u teškim i u lepim trenucima, vezuju nas dodatno ti događaji kroz koje smo prošli. Pravo prijateljstvo se obostrano gaji i ukoliko je iskreno i jako, teško se može narušiti.
 
  Slava
  Moja slava je, i po ocu i po majci, Sveti arhangel Mihailo, i slavi se 21. novembra.
 
  Brak
  Mislim da je najvažnije da se pronađu i spoje dve osobe koje žele, vole i osećaju isto, koje se međusobno poštuju i koje bi se poštovale i ukoliko dođe do razlaza. U tom slučaju, papir o braku nije neophodan.
 
  Praštanje
  Spasavanje sopstvene duše.
 
  Kajanje
  Šansa da se isprave sopstvene greške.
 
  Najveća vrednost u životu
  Ljubav.
 
  Deca
  To su oni koji nas nastavljaju.
 
  Smrt
  Prirodna pojava.
 
  Vernost
  Važna je za zajednički život.
 
  Putovanja
  Mnogo volim da putujem i do sada sam obišla tridesetak zemalja. Putovala sam, osim po Evropi, i po Severnoj Americi, Africi i zavirila sam malo i u Aziju dok sam letovala u Turskoj. Želja mi je da odem u Južnu Ameriku i u Japan.
 
  Osobine koje cenite kod drugih
  Dobrotu, pamet, hrabrost, požrtvovanost, iskrenost...
 
  Kako se odnosite prema neprijateljima
  Viteški.
 
  Vaša najbolja odluka u životu
  Da budem ono što jesam.
 
  Vaša najgora odluka u životu
  Ne moraju svi to da znaju.
 
  Da možete da menjate svoj život i put koji ste prešli, šta biste menjali
  Pa, ja sam ga često i menjala. Profesionalno sam počela kao glumica, pa nastavila kao producent, a sada i kao pisac.
 
  Želja koju niste ostvarili
  Da i mene neko oslovi sa mama.
 
  Vaš životni moto
  Sutra je novi dan.
 
  Najdraža uspomena
  Moje drage uspomene žive u mom srcu i u mojoj duši.
 
  Kada bi trebalo da u jednoj rečenici predstavite sebe, kako bi ona glasila
  Ne bih htela da se predstavljam u dajdžest izdanju.