Broj 100
Početna > Putovanja > NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA

GDE DOČEKATI 2009.

NOVOGODIŠNJA PUTOVANJA

Provedite veselu i romantičnu novogodišnju noć i prijatne dane u jednom od najlepših evropskih gradova i dalekih egzotičnih destinacija

Ukoliko želite da otputujete negde za novogodišnje praznike, a još uvek niste odlučili gde, evo nekoliko sjajnih predloga.
 
  Dvorci Bavarske (Minhen - Prag)
  Upoznajte dvorce i zamkove srednje Evrope, Minhen i Prag. Minhen je jedan od najlepših gradova u Nemačkoj, svetski centar sajamskih priredbi i domaćin Oktoberfesta - najpoznatijeg festivala piva. Prag, glavni grad Češke, nalazi se na obali reke Vltave. Grad je dostigao vrhunac u vreme vladavine Karla IV, u 14. veku. Tada su izgrađeni Karlov most, katedrala Svetog Vida, prva gotska crkva u srednjoj Evropi, i osnovan je Karlov univerzitet. Ne propustite da posetite veliki broj znamenitosti u gradu sa stotinu tornjeva! Cena aranžmana je 349 evra plus osiguranje i viza.
 
  Prag - Berlin
  U ovoj interesantnoj turi posetite Berlin, jedan je od najlepših i ekonomski najjačih gradova Evrope, kao i Prag, grad sa stotinu tornjeva, u kome ne treba propustiti da probate čuveno češko pivo u nekoj od starih praških pivnica!Cena aranžmana je 395 evra, plus osiguranje i viza.
 
  Prag - Beč
  Upoznajte se sa Pragom i Bečom, gradovima koji su imali veliku ulogu u evropskoj istoriji i kulturi. Prag je očuvao svoju vekovima staru arhitekturu, iako je imao burnu istoriju. Beč, na obalama lepog plavog Dunava, bio je na vrhuncu krajem 19. veka, kada je kao ekonomski, obrazovni i kulturni centar povezan i sa južnoslovenskim zemljama. Cena aranžmana je 335 evra plus osiguranje i viza.
 
  Atina
  Atina, najraskošniji izdanak starogrčke kulture, ime je dobila po boginji mudrosti. Smeštena na obali Saronskog zaliva, Atina je od kraja 19. veka, kad je postala prestonica, stalno rasla da bi danas, sa oko dva miliona stanovnika na užem gradskom području, bila značajan poslovni, obrazovni i kulturni centar. Cena aranžmana je od 265 do 285 evra plus osiguranje i viza.
 
  Budimpešta
  Budimpešta, princeza Dunava, dvomilionski je grad koga čine brežuljkasti Budim i ravničarska Pešta, koje Dunav razdvaja kao široka avenija. Povezuju ih mostovi, koji su postali simbol grada. U Budimpešti treba, uz zvuke cimbala i citri, probati čuveno tokajsko vino i tradicionalna mađarska jela. Cena aranžmana je 190 evra plus osiguranje i viza.
 
  Lisabon
  Lisabon, glavni grad Portugala, prostire se na sedam brežuljaka, bogat je istorijskim i kulturnim znamenitostima, ima lepu i neobičnu arhitekturu, prijatnu klimu i gostoljubive ljude i zato privlači veliki broj turista. Cena aranžmana je od 550 do 685 evra plus osiguranje, viza i aerodromska taksa.
 
  Pariz
  Pariz je političko, ekonomsko, obrazovno i kulturno središte Francuske, kao i Evrope, i jedan od najznačajnijih gradova sveta. Sa istorijom dugom dva milenijuma, ovaj grad je bio mesto značajnih istorijskih događaja i stecište umetnika. Grad svetlosti svake godine poseti do 30 miliona turista. Cena aranžmana je od 599 do 720 evra plus osiguranje i viza.
 
  Istanbul
  Istanbul se pruža na evropskoj i azijskoj strani Bosfora i prema Dardanelima - moreuzima koji spajaju Mediteran sa Mramornim i Crnim morem. Posle upoznavanja sa bogatim nasleđem grada, zaplovite Bosforom do Prinčevskih ostrva. Probajte čuvene specijalitete orijenta uz tradicionalnu muziku i trbušni ples. Cena aranžmana je od 465 do 495 evra plus osiguranje i viza.
 
  Kuba (Havana i Varadero)
  Havanu su kao atraktivno mesto za odmor proslavila imena holivudskih glumaca i pisca Ernesta Hemingveja. Varadero, 140 km istočno od Havane, jedno je od najvećih letovališta na Karibima. Nalazi se na poluostrvu Hikakos, koje predstavlja najseverniju tačku Kube. Varadero ima plažu od bleštavobelog peska dugu 22,6 km. Cena aranžmana je 1799 evra plus osiguranje i viza.
 
  Egipat - Hurgada
  Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine. Svi novoizgrađeni hoteli nalaze se van starog jezgra Hurgade. Danas regija Hurgade podrazumeva i hotelske komplekse u El Guni i zalivima Makadi i Soma. Cena aranžmana je 335 evra plus osiguranje i viza.