Broj 10
Početna > Intervju > LEPOTA U UMERENOSTI

Aleksandra Perović

LEPOTA U UMERENOSTI

Aleksandra Perović je muzičku karijeru započela u grupi Mobi Dik. Posle nekoliko godina uspešne saradnje sa Srđanom, odlučila je da se okrene solo karijeri, čiji je početak obeležila pesmama "Nedelja" i "Opijum". Od tada, njena karijera ide samo uzlaznom putanjom. S Aleksandrom razgovaramo o njenom pogledu na modu i stiliste, o tome zašto sebe ne vidi u poslovnom kompletu i kako obožava farmerke, sakoe i košulje

Koliku pažnju poklanjaš modi, da li pratiš trendove?
  Trudim se da mi to ne oduzme previše vremena tokom dana i da mi ne bude opsesija. Pratim trendove u smislu da od trenda uvek uzmem ono što se meni dopadne. Ne volim uniformisanost koju nam razni dizajneri i mediji nude.
  Kako bi okarakterisala svoj stil odevanja?
  Ja sam svoj stil još davno okarakterisala kao sportsku eleganciju, ali u poslednje vreme su mnogi počeli da koriste taj termin, pa ga zbog toga izbegavam. Težim ka eleganciji, ali najdraži deo garderobe su mi i dalje farmerke.
  Šta misliš, da li zaista odelo čini čoveka?
  Mislim da odelo ne može da čini čoveka, ali u svakom slučaju može da doprinese boljem prvom utisku o nekome. Čovekov stav i harizma su ono što daje pravu sliku o čoveku.
  Šta misliš o trendu da javne ličnosti imaju ličnog stilistu?
  Nemam ništa protiv korišćenja usluga stiliste. Naprotiv, smatram da svako ko se bavi javnim poslom treba da ima nekoga ko će da brine o njegovom izgledu. Problem kod nas je što dosta stilista radi ugledajući se jedan na drugog, i tada se dešava da i mi često ličimo jedna na drugu. Ja trenutno nemam stilistu, ali imam kreatorku koja je vlasnica jednog butika, sa kojom započinjem saradnju. Uvek volim da radim s nekim novim.
  Koliko posao utiče na tvoj stil?
  Utiče utoliko da moram više da vodim računa kako se privatno oblačim. Ne volim štikle i privatno ih nikada ne nosim, jer su neudobne. Omiljeni delovi garderobe su mi farmerke, sakoi i košulje.
  Vodiš li nekoga sa sobom kada ideš u kupovinu i koga?
  Volim da neko ide sa mnom, najčešće je to moja mama, koja najbolje poznaje mene i moj ukus. Inače, ne pronalazim naročito zadovoljstvo u kupovini, jer zna da me unervozi. Najviše bih volela da mi neko ko poznaje moj ukus donese dvadesetak stvari i da ja izaberem šta mi se sviđa.
  Kad je reč o modi, šta je po tvom mišljenju trenutno moderno, a šta nikako ne dolazi u obzir?
  Mnogi kažu da su demode cipele sa špicom, a meni one deluju jako ženstveno. Mislim da je glupo juriti trend, oblačiti se po poslednjoj modi i pritom izgledati bezveze. Po mom mišljenju, in je sagledati sebe i obući se tako da se osećaš udobno i dobro.
  Nosiš li nakit i u kojim prilikama?
  Retko nosim nakit. Imam minđuše koje ne skidam u poslednje vreme, u pitanju su alke od belog zlata. Pored njih često nosim "svarovski" ogrlicu u obliku krstića. Kad je nakit u pitanju, volim svakodnevne stvari, nosive i jednostavne. Više nakita nosim samo na snimanjima i kad radim spotove.
  Šta misliš, da li se dama prepoznaje po negovanim noktima?
  Žene i muškarci koji drže do sebe moraju imati negovane nokte. To je stvar osnovne kulture. Ne moramo svi da idemo kod manikira, ali važno je da imamo uredne ruke i nokte. Mislim da je izaći iz kuće s neurednim noktima jednako ružno kao kad idete s prljavom kosom, prljavom garderobom ili neopranim zubima.
  Da li se trudiš da uskladiš veš sa garderobom?
  Kako kad. Naravno da volim da imam lep veš, ali najvažnije mi je da se ja lepo osećam u njemu. Naravno, kad nosim belu majicu uvek vodim računa da ispod imam beli, ili brushalter boje kože.
  Kako održavaš vitku liniju?
  Moram da priznam da sam na tom polju kampanjac. Kad je frka-panika, kao sada za Beoviziju, onda intenzivnije idem na vežbe, masaže, pijem dva litra vode dnevno, ne družim se sa slatkišima. Inače se trudim da ne jedem posle 20 časova.
  Da li je bitno da ti garderoba bude markirana?
  Marka mi nije bitna, iako ona često podrazumeva bolji kvalitet proizvoda. Najvažnije je da mi se neki komad garderobe dopadne, jer čuvam stvari i važno mi je da nešto može da se nosi i posle tri, četiri godine.
  Šta nikada u životu ne bi obukla?
  Ne vidim sebe u poslovnim kompletićima, mislim da bih u njima bezveze izgledala.
  Bez čega u svojoj tašni nikada ne izlaziš iz kuće?
  Moja tašna je "Sport Bili" tašna, u njoj nema čega nema! Između ostalog, u njoj se uvek nalazi neseser sa šminkom, koja u mom slučaju podrazumeva maskaru, sjaj za usne, rumenilo i parfem. Naravno, u tašni su mi uvek i ključevi od stana i auta.
  Koji modni, istorijski stil ti se sviđa?
  Obožavam način odevanja Kleopatre, to mi se uvek dopadalo. Volim slojevitost te garderobe. Kleopatra je kroz nju odisala ženstvenošću i bila je jako seksi.
  Šta za tebe znači obući se sa ukusom i imati stila?
  Biti umerena, imati meru u svemu što nosiš i znati ispoštovati priliku, odnosno znati kad šta obući.
 
 
Autor: Suzana Stanarević