Broj 176
Početna > Zanimljivosti > DA LI SI PRELJUBNICA

TEST - Ukradene jagode

DA LI SI PRELJUBNICA

Saznajte da li umete da odolite iskušenjima ili uzimate sve što vam život pruža

  Svi cenimo dobre ljude i većina nas nastoji da to u životu i bude. Koliko god da se trudimo, uvek dođu neki posebni trenuci slabosti. Prvi korak ka tome da postanemo istinski dobri jeste prihvatanje loših strana naše ličnosti i priznanje da niko nije savršen. Dakle, svi ponekad podležemo iskušenjima. Ali u ovoj priči može vam se dogoditi da vas u tome i uhvate...
 
  1. Šetajući seoskim imanjima nalećete na polje zrelih jagoda. Stomak počinje da se javlja, kreće vam voda na usta, nema žive duše u okolini. Između vas i ukusnog besplatnog ručka stoji samo ograda. Koliko je visoka?
  2. Ušunjali ste se u baštu i počinjete da berete voće. Koliko jagoda ste pojeli?
  3. Odjednom, seljak čije jagode kradete dolazi niotkuda i počinje da viče na vas. Šta kažete u svoju odbranu?
  4. Posle svega što je rečeno i urađeno, kakvog su ukusa bile jagode? I kad se osvrnete, kako ste se osećali kad je avantura krađe jagoda završena?
 
 
  Rešenje:
  Jagode, zavodljivo sočne i crvene, uobičajen su simbol seksualne želje i privlačnosti. To kako ste vi zamislili ovu priču pomoći će nam da razumemo vaš stav prema zabranjenoj ljubavi ili krađi u ljubavi.
 
 
  1. Visina ograde koju ste zamislili pokazuje stepen vaše samokontrole i otpornosti na iskušenja. Što je ograda viša to je jača vaša odbrana. Oni koji su zamislili posebno visoku sa svih strana imaju potpunu kontrolu nad sobom. Oni koji su zamislili nisku ogradu do kolena, izloženi su velikom riziku da pokleknu i opeku se u ljubavnoj vatri.
  2. Broj jagoda koje ste ukrali predstavlja broj osoba s kojima se možete zamisliti u ljubavnoj vezi (ili strasnoj vezi) u bilo kom trenutku vašeg života. Ako ste rekli da ćete prestati posle jedne pojedene jagode, imate velike šanse da u životu ostanete verni jednoj osobi. Oni koji su stigli do dvocifrenih brojeva trebalo bi hitno da porazmisle i povuku ručnu kočnicu svog libida. Niko ne može da izdrži taj tempo na duže staze.
  3. Izvinjenja i opravdanja koja ste uputili seljaku govore nam kako biste se vi branili kad bi vas uhvatili u preljubi. Šta ste rekli?
  4. To kako ste opisali ovo iskustvo i ukus jagoda na kraju priče pokazuje kako vi zamišljate da biste se osećali posle ljubavne afere.
  5. „U stvari, i nisu bile baš tako ukusne kao što se činilo. Nije sve to ni bilo vredno tolikog napora" - to je tačno u slučaju većine ljubavnih afera. Ne zaboravite to iskustvo i prepustite ga prošlosti.