Broj
Početna > Intervju > Andrej je kruna naše ljubavi

VIKI MILJKOVIĆ

Andrej je kruna naše ljubavi

Pevačica Viki Miljković prošle godine se udala za harmonikaša Dragana Taškovića Tašketa posle više od decenije zabavljanja. Ubrzo posle glamuroznog venčanja, na kojem su kume bile poznate pevačice Ceca Ražnatović i Sanja Đorđević, osvojila je više od džek pota kada je u Las Vegasu saznala da će postati mama

Viki je u razgovoru za Stil ispričala koliko se njen život promenio od kada je postala majka, ali i otkrila da je doživela šok kada je po prvi put ugledala svog sina.
Dugo ste se zabavljali sa svojim suprugom pre nego što ste odlučili da se venčate i dobijete dete?
Zajedno smo 14 godina, živeli smo zajedno i planirali porodicu i decu. Želeli smo da se prvo ostvarimo, svako u svom poslu, da putujemo, vidimo destinacije koje smo želeli... Kada dođe dete, sve je drugačije, iako ne kažem da ne može da se nastavi tim tempom, ipak se sve promeni. Ne mogu da kažem da smo Andreja planirali, ali nismo bili ni protiv toga. Trudnoća nam se desila na naše veliko zadovoljstvo. Bili smo veoma srećni jer je on došao kao kruna naše ljubavi.
Na koji način ste saznali da ste u drugom stanju?
Na samom početku trudnoće mi se gadilo meso. Osetila sam da mi meso ne prija i čim bih ga pogledala, bilo mi je muka. Sve to se dešavalo u Americi.
Kako je izgledao trenutak kada ste otkrili da ste trudni?
Bili smo u Las Vegasu, posumnjala sam da je u pitanju trudnoća, te sam otišla u jednu privatnu ordinaciju i potvrdila svoje sumnje. Taške me je čekao u hotelu, bio je srećan i usplahiren jer nije mogao da dočeka sa kakvim vestima ću doći. Inače, posumnjala sam na trudnoću još u Beogradu. Pred sam polazak u Ameriku otišla sam na VMA na kontrolu, ali bilo je prerano da mi doktorka sa sigurnošću potvrdi trudnoću.
Da li ste se u nekom trenutku uplašili kako će se trudnoća odraziti na vašu karijeru?
Ni u jednom trenutku nisam razmišljala o tome jer mislim da sam se ostvarila u poslovnom smislu. Ne kažem da ne može više i bolje jer su moji ciljevi veliki i znam šta hoću u životu, ali za sve to ima vremena, relativno sam mlada. Počela sam da pevam sa 16 godina, ovim poslom se bavim skoro pola svog života. Planiram da se još više ostvarim, ali mislim da je ovo veliki uspeh za mene, velika sreća i radost, kao verovatno i svake majke.
Jeste li bili razmažena trudnica?
Trudnoća je, hvala bogu, protekla odlično. Nisam bila razmažena u tom periodu iako su svi mislili da ću biti. Čak sam i radila do šestog meseca trudnoće jer mi je tako bilo lakše, iako je Taške bio protiv toga. On je čak otkazao sve moje koncerte do trećeg meseca. Hteo je da napravim pauzu, ali ja sam se, jednostavno, lepše osećala. Iako sam se u trudnoći dosta ugojila, bila sam pokretna, štaviše non-stop sam bila u pokretu.
Koliko ste se ugojili, deluje da ste to vešto skrivali?
Imala sam stilistu u trudnoći! Ugojila sam se 26 kilograma. Bilo mi je teško da se vratim na staru kilažu, a dok sam dojila, nastavila sam da jedem istim intenzitetom kao i kada sam bila u drugom stanju. U trudnoći sam zaista sebi dala oduška. Inače, ne jedem mnogo, ali volim slatkiše, kolače, čokolade i zato sam se toliko ugojila. Do trećeg meseca sam jela sve, a posle toga sam već izgubila apetit. Sada sam se vratila na stari režim ishrane i, evo, imam skoro istu kilažu kao i pre trudnoće.
Kakav je bio osećaj kada ste ugledali sina prvi put?
Volela sam svoje dete još dok je bilo u stomaku, pričala sam mu, pevala, kao da je u pitanju odrasla osoba. Međutim, kada sam se porodila, a porodila sam se carskim rezom, imala sam osećaj da to nije moje dete. Kada su mi ga doneli sat vremena posle porođaja, stvarno nisam imala nikakav osećaj. U početku mi se činilo da moja beba ne liči ni na mene ni na mog supruga, to mi je bilo čudno. Da li je to bilo zbog postporođajnog šoka ili je u pitanju nešto drugo, ne znam. Sutradan je već počeo da mi se javlja osećaj majčinstva. Već treći dan je počeo da sisa i tog momenta smo uspostavili vezu.
Koliko vas je majčinstvo promenilo?
Mislim da me nije promenilo, u principu sam ostala ista. Možda sam postala emotivnija. I pre sam bila emotivna, ali sada sam hiperemotivna.
Kakva ste mama?
Veoma sam vezana za sina. On mi je uvek u mislima. Za sada nisam stroga jer za tim još uvek nema potrebe, ali mislim da ću biti kada odraste. Jeste da je moja ljubav prema njemu ogromna, ali neke stvari će morati da se znaju. Mladen Baron kaže za mene - Ona je sada samo mama i sve se vrti oko Andreja.
Pevate li mu uspavanke?
Uspavanke ne, ali mu pevam redovno preko dana kada treba da jede, kada se igramo. On obožava da mu se peva. Uglavnom mu pevam dečje pesmice kao što su Mali Đole, Na kraj sela žuta kuća, Taši, taši, tanana...
Na koga liči?
Još je mali da bismo mogli da vidimo čiji temperament ima, a likom liči više na oca.
Planirate li još dece?
Ne verujem da ćemo se zadržati samo na jednom detetu, voleli bismo još dece. Međutim, kao što nismo planirali trudnoću sa Andrejem, verovatno nećemo planirati ni sledeću.