Broj 308
Početna > Lepi i zdravi > Ublažite znakove starenja

Šminka

Ublažite znakove starenja

Unesite male promene u način šminkanja i podmladite se za nekoliko minuta

Kreme za podlogu su savršeno rešenje kada imate više od 30 godina, jer koža gubi sjaj, a pojavljuju se i sitne bore. Birajte proizvode koji sužavaju pore, eliminišu bore, smanjuju masnoće i podstiču zdrav sjaj lica. Prozračne formule koje reflektuju svetlo čine ten svetlijim i svežijim. Trebalo bi da zaobiđete mat i podloge u prahu jer mogu da umrtve kožu i naglase bore. Koristite kremaste formule sa satenskim sjajem koje možete da nanesete samo na mesta koja je potrebno izjednačiti s ostatkom tena, kao što je, na primer, T-zona.

Rumenilo
Koža prirodno gubi pigment kako stari, tako da je rumenilo savršen osveživač. Ono može u trenutku da učini da izgledate mlađe ako odaberete pravu nijansu. Izbegavajte smeđe-sive, pepeljaste i smeđe nijanse. Isto važi i za zemljane smeđe bronzere, jer čine da koža deluje isušeno. Nežnoroze i boja breskve izgledaju prirodno. Ne nanosite rumenilo ispod jagodica jer vam lice može izgledati upalo. Nasmešite se u ogledalo da vidite gde su vam jabučice na obrazima i na to mesto nanesite rumenilo.

Senke
Mineralne senke savršeno reflektuju svetlo i čine oko otvorenijim. Crne nijanse senki mogu da učine da izgledate starije. Smeđe, bakarne i boja cigle idu dobro na plave, boja šljive i breskve na zelene, a tamnija nijansa breskve i roze na smeđe oči. Svetle nijanse na pregibima kapaka i ispod obrva takođe otvaraju oko. Nanosite manje senke na spoljne uglove kapaka. Nijansa šljive je ove sezone moderna i dobra je kombinacija sa zelenim i plavim očima.

Obrve
S godinama se obrve spuštaju, a trepavice blede i postaju tanje. Mnoge žene previše čupaju obrve koje postaju retke. Dnevno korišćenje vodootporne maskare može isušiti trepavice, tako da one postaju krhke. Lepo oblikovani visoki lukovi podižu lice. Koristite senku za obrve kako biste ispunili oblik obrva. Tamnosmeđa maskara pomoći će da trepavice izgledaju punije. 

Ruž
S vremenom usne gube punoću i postaju bleđe, ali postoje trikovi kako da sve to ublažite. Ružičaste, boje breskve i crvenkasto-ljubičaste nijanse dobar su izbor. Takođe je bitna i tekstura ruža. Mat ruževi mogu da vas učine starijim, zato birajte hidratantne, kremaste i polusjajne ruževe. Možete dodati sjaj preko svog uobičajenog ruža, što će usnama dati efekat punoće. Ukoliko usne oivičite olovkom, takođe ćete postići da izgledaju punije, ali pazite da olovka bude iste boje kao i ruž.

M. P.