Broj 308
Početna > Lepi i zdravi > Tajna lepih noktiju

Nega ruku

Tajna lepih noktiju

Ako imate problema s noktima koji se lako lome, evo nekoliko saveta kako da ih pravilno negujete

Umesto sečenja, oblikujte nokte turpijom koja je mekša od metalne koja uništava keratin. Nokte oblikujte prateći oblik prsta u jednom smeru. Izbegavajte agresivno turpijanje u oba smera.

Nosite rukavice

Gumene rukavice postavljene pamučnom tkaninom štite i ruke i nokte od deterdženata. Vuna i koža ih štite od hladnoće, koja loše utiče na cirkulaciju u prstima i čini nokte krtima. 

Kućna nega

Čak i kada ne sadrže aceton, sredstva za skidanje laka isušuju nokte. Posle skidanja laka operite ruke nežnim sapunom i dobro ih isperite. Nokti su i zimi suvi. Nanesite na njih kremu za ruke, navucite tanke pamučne rukavice i držite dok uveče gledate televiziju.

Masaža

Masaža ruku podstiče cirkulaciju i pokreće proizvodnju keratina u ćelijama. Nanesite na nokte kremu za lice na bazi voćnih kiselina, koja će na njih delovati kao piling i vratiti im sjaj.

Ishrana noktiju

Neki lakovi za nokte sadrže silicijum, koji je dragoceni saveznik noktiju. On je bitan za sintezu kolagena i vezivnog tkiva, što pomaže da se nokti obnove. Vaši nokti postaće čvršći i ako obogatite ishranu vitaminima A, C, E (štite nokte od oštećenja), B1 i B6 (podstiču cirkulaciju) i amino-kiselinama koje ubrzavaju njihov rast. 

TOP-SAVET

Lakirani i negovani nokti poželjni su i ove sezone, ali ponekad nije loše da odmorite ruke od lakova i napravite malu pauzu između dva lakiranja