Broj 308
Početna > Lepi i zdravi > Od Maroka do Havaja

Spa tretmani i putovanja

Od Maroka do Havaja

Ako želite da osetite duh Maroka, Brazila, Indije ili Havaja, dovoljno je da odaberete neki od tretmana tela koji će preporoditi vaše telo i duh

Ako niste u mogućnosti da se u ovim hladnim, zimskim danima otisnete na neko daleko putovanje gde biste uživali u čarima sunca i mora, preporučujemo spa putovanja koja će preporoditi vaše telo. Spa tretmani tela predstavljaju mogućnost putovanja u različite zemlje i kulture, a da pritom ne izađete iz salona lepote. Ova kratka spa putovanja omogućuju vam da za nekoliko sati upoznate celu jednu zemlju kroz različite dodire i mirise.

Marokanski tretman tela
Ako niste u mogućnosti da se otisnete na putovanje u ovu daleku zemlju, predlažemo da probate marokanski tretman, čiji je ključni sastojak ulje argana.

Argan, drvo iz kojeg se dobija ovo dragoceno ulje, poznato je kao drvo života, a raste samo u južnom Maroku. U kozmetičke svrhe koristi se isključivo nerafinisano argan ulje koje se kombinuje s drugim etarskim uljima. Ova kombinacija koristi se i u marokanskom tretmanu koji se izvodi na tradicionalan način.

Arganovo ulje i vanila
Kao i svuda na Istoku, kontakt počinje pilingom, a zatim i masažom stopala. Zapanjujuće je koliko taj jednostavan gest može da nas prenese u sasvim novu oblast, umirujuću i opuštajuću.

- Zatim se nastavlja masažom celog tela koja je usmerena na smanjenje napetosti i opuštanje mišića. Za masažu celog tela primenjuje se aromatično ulje (arganovo ulje pomešano sa odabranim etarskim uljem). Prirodni miris arganovog ulja nije prijatan, zato se koriste ulja limuna, đumbira, vanile, nane koja daju utisak čistoće i svežine.

Nakon masaže, telo ostaje upakovano u arganovo ulje, koje je izvor najpoznatijeg prirodnog antioksidanta, vitamina E. Dok ležite „upakovani", 20 minuta se masiraju glava, vrat i lice. Ceo tretman se završava šoljom marokanskog čaja, kaže Biljana Vujadinović, kozmetičar-estetičar.  

Havajski spa ritual
Havajski spa ritual obuhvata piling tela s masažom na bazi kokosa, pakovanje za hidrataciju tela kao i masažu glave, lica i vrata. Masaža je bazirana na akupresurnim tačkama, što dovodi do relaksacije, otklanja se stres i uspostavlja ravnoteža tela. Tretman započinje pilingom tela na bazi kokosa. Kokos povećava elastičnost kože, vraća joj vlagu i štiti od spoljašnjih uticaja. Nakon ovog pilinga i tuširanja, sledi pakovanje tela čiji je efekat dugotrajna hidratacija kože celog tela. Tretman se završava masažom glave, lica i vrata.

Ajurveda masaža
Tretman započinje pilingom tela na bazi žutog šećera i različitih etarskih ulja. Zatim se nastavlja indosean masažom. U osnovi ove masaže je ajurveda, ali i elementi iz tehnika azijske masaže koje vode telo u stanje mira i harmonije.

Brazilski tretman
- Ovaj tretman obuhvata piling tela na bazi morskih algi i esencijalnih ulja. Dodatni ciljevi ovog posebnog pilinga su učvršćivanje, vitalizovanje i poboljšanje tonusa. Kod ovog tretmana koža postaje sveža i relaksirana - kaže naša sagovornica.

Žaklina Milenković