Broj 308
Početna > Intervju > Od devojke želim mir

Bojan Marović

Od devojke želim mir

Pop pevač objašnjava čime ga je osvojila devojka Lorena, otkriva da je zbog ljubavi završio čak i u zatvoru i priznaje da još uvek ne razmišlja o braku

Danijela Vranić te je pitala: „Koja ženska osobina te izbacuje iz takta?"
Jezik! To je najgora ženska osobina. Kad proradi taj jezik, u momentu počinjem da menjam hiljadu boja i bivam jako neprijatan.

Koja rečenica partnerke može da ti pokvari dan?
Nije rečenica, već gest. To može da bude kada nekome pružate pažnju, a taj neko to ne ume da ceni.

Šta ti nikada neće biti jasno kod žena?
Neće mi biti jasno zašto žene traže ravnopravnost s muškarcima. Žena ne može da obavlja neke poslove koje može muškarac. Žena je majka, ona može da se o detetu brine bolje od muškarca. Žene se bore za ravnopravnost s muškarcima, a u stvari tovare sebi još veći posao na grbaču. Žena je opterećenija od muškarca milion puta, ne treba joj dodatno opterećenje.

Šta je najveći problem u muško-ženskim odnosima?
Razumevanje. Kad uđeš u vezu, moraš da praviš kompromise. Ako to ne radite, vi ste automatski zaveli neku malu diktaturu. A to nije dobro, ne samo u vezi već i u međuljudskim odnosima.

Šta je bitno za dobar spoj muškarca i žene?
Hemija, to je neobjašnjivo velika stvar. Tipičan primer su Džon Lenon i Joko Ono. On je mogao da ima bilo koju ženu na svetu, a izabrao je nju, koja je bila starija od njega nekoliko godina i realno nije bila nikakva lepotica.

Kada su po tebi žene najseksepilnije? 
Kad su gole (smeh). 

Koliko puta si istinski voleo?
Ja sam zaljubljive prirode, ne znam koliko ljubav i mozak imaju veze s tim. Kad si zaljubljen, idealizuješ drugu osobu, a onda kad sa nekim provedeš duže vreme, shvatiš da je to ljubav. A kada prvi put izgovoriš volim te, tu nema nazad.

Da li i muškarci pate u ljubavi?
I lav pati kad ga lavica povredi. Iskreno, mislim da muškarci pate drugačije od žena, neki leče komplekse u kafani, neki idu sa pet drugih, a neko kao ja, sedne i sve to ispriča kroz pesmu. Što možda nije pošteno, ali meni ponekad bude gušt. Žene posle dođu i kažu mi: „Jao, baš je lepa pesma", a ja joj kažem da meni neko napiše ovo što sam ja napisao, ne bih mu se javio više. (Smeh)

Slušaš li srce ili razum u ljubavi?
Ima knjiga koju je napisao Džon Džejms u kojoj prva rečenica u predgovoru glasi: „Ako je srce prazno, glava nije ni važna". Uvek se vodim tom rečenicom.

Mogu li muškarci biti monogamni?
Iskreno, ne znam. Sve ono što nemaš kod kuće, tražiš kod nekog preko puta. Ja nisam u tom fazonu. Ako si pošten, budi pošten do kraja. Sve dok ide, ide, kad ne ide, treba se razići i to je to.

Koja je najveća ludost koju si uradio zbog neke devojke?
Završio sam u zatvoru. Pevao sam joj ispod prozora, probudio sam ceo komšiluk i pozvali su policiju i odveli su me. Ceo orkestar sam poveo sa sobom, a svi su sem nje bili oduševljeni, ona se nešto sakrivala, bilo je sramota zbog toga. Sklon sam raznim ludostima u ljubavi.

Kada si se poslednji put stvarno potrudio oko neke žene?
Najlakše je uplatiti neko putovanje, ali ja sam želeo nešto posebno da uradim za Lorenu za Dan zaljubljenih. Poklonio sam joj pesmu, koju sam stavio u bocu i zatvorio je pampurom. Rekao sam joj da kad je pročita, zajedno ćemo otići da je pustimo niz Dunav.

Šta muškarci žele od žena?
Ja od svoje devojke želim mir. Posle mog haotičnog posla, zvonjave telefona, menadžera, producenata, sve se na kraju dana svede na to vreme da se vratiš kući i da te tamo dočeka neko sa osmehom na licu i da te zagrli. Taj trenutak mi je vredniji od bilo čega.

Milica Prelević