Broj 308
Početna > Lepi i zdravi > Nosite ono sto želite, ne sputavajte svoj stil

Popularne buce poručuju:

Nosite ono sto želite, ne sputavajte svoj stil

Adele, Melisa Mekartni, Gabori Sedibe, samo su neka od imena slavnih, elegantno popunjenih dama, koje su u svojim profesijama postigle zavidan uspeh. Njihova popularnost ruši predrasude o ženama čija kilaža ne odgovara nametnutm standardima savremene lepote. Ista ambicija vodi i devojke koju su rešile da svoj svakodnevni stil podele sa širom javnosti. U pitanju su modne blogerke koje pored smisla i ljubavi prema modi, poseduju i višak kilograma. One su svoju naizgled manu, spretno pretvorile u vrlinu koja im svakodnevno dovodi više hiljada čitalaca. Spremne da zauvek sruše stereotipe o krpunim damama kao isključivo nestilizovanim, svojom pojavom i stilom bore se protiv ustaljenaih pravila oblačenja.

 
Jedna od  najpoznatijih krupnih blogerki, Nikolet Mejson, savetuje svoje člitateljke da zaborave na stara pravila po kojima ne bi smele da nose horizontalne pruge, šarene printove, mini suknje ili uske farmerce. Poenta je, tvrdi Nikolet, nositi komade koji vam se dopadaju, a ne one koji su vam nametnuti jer niste zgodni i mršavi. 
Čini se da je ipak ovakve odluke lakše izreći nego sprovesti. Pogotovo ako vas sam modni svet i dalje marginalizuje. Broj brendova koji se bave dizajnom i proizvodnjom garderobe za punije dame i dalje je zanemarljiv u odnosu na broj standardnih brendova. Zanimljivo je da i pored sve češćeg prisustva krupnijih dama u medijima, velike modne kuće  se nisu posvetili toj ciljnoj grupi. Razlozi kojima opravdavaju svoje (ne)postupanje, su u najmanju ruku neuverljivi.  
Za to vreme, devojke čije su mere daleko od nametnuto idealnih, pokušavaju da utole svoju ljubav prema modernim krpicama. Uglavnom za to koriste svoju maštu i vešte ruke, ili se snalaze u prodavnicama retkih brendova koji imaju velike brojeve. Blogerke su dokazale da sva pravila koja važe za mršave devojke, važe i za one krupnije. Ukoliko vam se nose pantalone sa printom, ne odričite ih se. Ukoliko volite mini suknje, gustirajte ih. Ako vam je oduvek želja da obučete usku haljinu, zašto to ne biste uradile? Jedino se postavlja pitanje samopouzdanja. Tačnije, koliko ste spremni da igrate protiv svih modnih pravila. Pogotovo onog koji kaže: obucite se u skladu sa svojom figurom. 
Suknje u obliku slova A jesu sjajan izbor za sve dame koje imaju jače kukove, međutim, nisu i jedini. Ukoliko imate koji kilogram više, ne znači da pod obavezno morate nositi dugačke i široke suknje i haljine koje će prekriti ne samo vašu kilažu već i ličnost. Da biste zaista dobro izgledali bitno je da ono što nosite  smatrate lepim i modernim a ne samo podobnim. Ukoliko volite vaše kukove, ne prekrivajte ih. Isto važi za bilo koji drugi deo tela. Jedino je bitno imati meru. Ne dozvolite sebi da i u jednom trenutku izgledate vulgarno ili napadno. To više ne bi bilo preporučljivo kršenje pravila, već modna anarhija, koja vodi ka haosu. A to nikome, bilo da je mršav ili puniji, nije potrebno.
Gabi Greg, još jedna krupna blogerka, tvrdi da dobar stil ne poznaje veličinu. Kako se u potpunosti slažemo sa njom, rešili smo da vam putem nekoliko njenih odevnih kombinacija damo koju ideju više i novu dozu hrabrosti.Ne sputavajte svoj stil. Naučite da živte sa svojim telom, i dozvolite sebi i drugima da na njemu vide ono najlepše.