Broj 308
Početna > Lepi i zdravi > Nepodnošljiva lakoća zavođenja

Šarmiranje u 14 koraka

Nepodnošljiva lakoća zavođenja

Kada dolazi do smena generacija, menjaju se trendovi i interesovanja, a sa njima neizbežno senzibiliteti i navike kod mladih. Tako je vremenom blago zapostavljena i veština klasičnog zavođenja, svojstvena za dive iz zlatnog doba Holivuda. Sofija Loren, Rita Hejvord, Brižit Bardo i Merilin Monro samo su neke od lepotica koje pamtimo kako po lepoti, tako i po sofisticiranom šarmu i naizgled urođenoj sposobnosti zavođenja. Kako biste stekli što bolju sliku o tome šta jednu damu za muškarca čini zavodljivom i neodoljivom, sa vama delimo praktične savete za zavođenje u realnim situacijama.
   
Upoznavanje 
- Ponovite njegovo ime kada ga izgovori prilikom upoznavanja, osmehnite se diskretno i pokušajte da procenite njegovu reakciju. Povedite računa da taj osmeh ne zaliči na podsmeh, jer ne želite da ga odbijete. Kod narcisoidnih muškaraca ovakav gest može da izazove jasnu i lako čitljivu reakciju, zato ga okrenite u svoju korist. Ako partner pak ne reaguje očekivano, obratite pažnju na detalje poput skupljanja ili širenja zenica, sitne, naizgled neprimetne ekspresije na licu, znojenje dlanova ili bitne promene u ritmu disanja. U svakom slučaju, ostanite pribrani i obratite pažnju na njegove spontane reakcije i govor tela.

Pretvorite formalno rukovanje u dodir - Prilikom rukovanja, zadržite njegovu šaku u svojoj nekoliko trenutaka duže nego što obično radite, ali ne predugo, jer ne želite da se on oseća nelagodno. Ne želite da ga oterate, zato se potrudite da svakom svom gestu dodate izvesnu dozu stila, a ne da nastupate vulgarno.
 
 Lični pečat - Ako prilikom upoznavanja dajete vizitkartu, što je česta pojava ovih dana, ne zaboravite da na pozadini rukom upišete nešto lično. Nekad je dovoljno samo ostaviti svojeručni potpis na poleđini vizitkarte da ovom postupku dodate ličnu notu.
 
Upoznajte ga malo bolje - Pitajte ga šta najviše voli da radi i kojim aktivnostima ispunjava vreme. Gotovo svaki muškarac voli da priča o svom poslu. Čak i da to nije slučaj, većina ljudi se u slobodno vreme bavi nečim što im je vrlo bitno i kao da jedva čeka da ih neko pita o tome.

U restoranu, klubu, kafeu ili diskoteci - Ukoliko preferirate direktniji pristup, uvek važi savet da ga u jednom momentu pozovete da sedne bliže vama. Nastupite samouvereno, ali nemojte biti agresivni i zapamtite da nije sramota pokazati naklonost. 

Značaj njegovog prisustva - Ako st ezajedno na javnom mestu, restoranu, baru ili klubu, zamolite ga da ustane sa vama da izađete na svež vazduh ili tome slično. Bitno je da mu indirektno predočite da ste raspoloženi za aktivnost koja podrazumeva i njegovo prisustvo.
Pitajte ga kako se oseća -
U svakodnevnom životu muškarce retko ko pita kako se osećaju. Budite spretne i okrenite ovo u svoju korist. Neka se pored vas oseća vredno i poštovano, važno je da taj osećaj uvaženosti i naklonosti podsvesno veže za vaše prisustvo.

Spontani gest - Ponudite da ga častite pićem ili nečim drugim što 
je prikladno u toj prilici. Pazite da ovaj gest ne bude protumačen kao čista kurtoazija ili reciprocitet. Ne treba da pomisli da želite da se odužite za prethodnu turu koju je on platio. Neka to bude spontano, a poruka treba da je jasna i nedvosmislena - želite da nastavite zabavu i da se dobro provodite u njegovom prisustvu.
Ne zaboravite na manire - Kada su jednom prilikom upitali Sofiju Loren ko je najzavodljiviji muškarac koga je ikada srela, rekla je da je to Keri Grant. ‘’ Sreli smo se u avionu. Odmah me je osvojio diskretni miris njegovog parfema, kao i prefinjeni maniri. Toliko muškaraca se služi lošim manirima da bi zaveli ženu da je to prosto grozno ‘’, objasnila je ona. Ovo pravilo ne važi samo za jači pol. Iako većina muškaraca fantazira o direktnijim, bezobraznijim i lucidnijim ženama, u realnosti se ipak često klone takvih. Ako ipak volite da eksperimentišete, budite oprezni i odmereni, prvi utisak je uvek jako važan.

Ohrabrite ga
- Prilikom izlazaka koristite svaku priliku da se zajedno izdvojite iz društva. Stavite mu do znanja da vam je drag svaki trenutak koji provedete nasamo i kako vam godi svaki zajednički trenutak privatnosti. Na ovaj način, pomoćićete partneru ukoliko mu manjka samopouzdanja ili prosto preferira da uoči potvrdni signal pre nego što načini prvi korak.
Pozovite ga kod vas - Bilo da živite u sopstvenom stanu, palati, hotelskoj sobi ili na parkingu u kolima, pozovite ga na svoj teren. Bitno je samo da shvati da taj poziv dolazi od vas lično i da želite da budete zajedno. Koliko god vam se ovo činilo teško, probajte. Začudićete se koliko muškaraca voli devojke i žene koje odlučno i hrabro osvajaju svoj plen. Podrazumeva se da ovakav pristup nije prikladan baš za prvi izlazak, ali ukoliko se veza emotivno formirala, zašto ne biste baš vi bili ti koji ce inicirati prvi kontakt?
Početni nivoi intimnosti - Kada procenite da je trenutak prikladan, pobrinite se za to da se vaš obraz nađe naslonjen na njegov. Iako šaputanje na uvo može biti uzbudljivo samo po sebi, nivo intime se posebno povećava kada su vam obrazi spojeni. Približite mu se toliko da može da čuje i oseti kako dišete. Naravno, povedite računa o svežini daha. Ništa ne može upropastiti savršen i romantičan trenutak koliko može neprijatan zadah.
Delite komplimente - Budite darežljive, ali i oprezne sa komplimentima, čak i kada se malo zbližite. Recite mu da vam se dopada kako miriše, kako njegove oči deluju na vas ili nešto još snažnije i ličnije. Recite mu da vam se dopada osećaj pod prstima kada ga milujete, miris i glatkoća kože... Izbegavajte klišee i govorite iskreno i spontano.
Opušteno uživanje - Ako ste, recimo, spremili večeru i poslužili mu jelo, dopustite mu par trenutaka uživanja pre nego što ga zaskočite. Zavođenje zahteva nekoliko trenutaka uživanja u opuštenoj atmosferi, zato mu dopustite predah pred akciju. Ne zaskačite ga dok jede niti dok pije.
Ljubav i hemija
Ako iz bilo kog razloga i dalje strepite od neuspeha ili vam fali samopouzdanja da krenete u akciju, za pomoć se obratite prirodi. Kako prenosi portal SheKnows.com, tim stručnjaka sa Univerziteta u Novom Meksiku vršio je ispitivanja u želji da utvrdi da li menstrualni ciklus kod žena ima bilo kakav uticaj na darežljivost portošača suprotnog pola. 

Da bi prikupili neophodne podatke, detaljno su proučili finansijske knjige jednog noćnog kluba i došli do jako zanimljivih podataka. Naime, u vrhuncu plodnih dana visina zarade igračica išla je i do 70 dolara na sat, što je znatno više od standardnih 35 zaradenih u periodu trajanja ciklusa.Istraživanje je pokazalo da čak i najsuptilniji znaci plodnosti mogu dovesti do povećane pažnje suprotnog pola. Promene u mirisu tela i tonu kože samo su neki od mikroskopskih promena koje muškarci podsvesno primećuju. Takođe, većina žena će priznati da im je seksualna želja povećana u periodu ovulacije, što može značiti da će se lagodnije osećati u provokativnijoj odevnoj kombinaciji nego obično, kao i da će imati više samopouzdanja da prve započnu udvaranje.