Broj 308
Početna > Poznati > Muškarci u porođajnoj sali

Poznati očevi:

Muškarci u porođajnoj sali

Poznati očevi pričaju o svojim iskustvima iz porođajne sale i sve buduće roditelje savetuju da budu uz svoje supruge dok im dete dolazi na svet jer je to neopisivo iskustvo
Ivan Ivanović
„Prisustvovao sam porođaju i to je bilo spektakularno iskustvo i za mene i za nju. Međutim, u Srbiji je vrlo komplikovano kada muškarac hoće da prisustvuje porođaju, treba da platiš veliku cenu, uradiš raznorazne preglede da bi te pustili da budeš uz svoju ženu. Dok u svetu, ako nećeš da prisustvuješ porođaju, šalju te kod socijalnog radnika da vide da li je sa tobom sve u redu. Zoka i ja smo se dogovorili da budem tu, rekla mi je da bi njoj to mnogo značilo, a i sam sam imao veliku želju. Ceo taj događaj ostavio je veliki utisak. Plakao sam kao malo dete, ali sam plakao i na svakom pregledu, pa me je žena prozvala Kristal, po Kristal iz Dinastije, koja je stalno plakala. To su bile iskrene suze radosnice. To je stvarno bio neverovatan osećaj, ti si tu kada se rađa život, tvoje dete. Ponosan sam na to što sam prisustvovao porođaju i to na mene nije ostavilo nikakve negativne posledice, niti traume. Držao sam je za ruku, mazio sam je po glavi, kvasio sam joj usta, govorio joj da će sve biti u redu."

Gagi Đogani
„Kada se prvo dete rađalo, bio sam sa Anabelom u bolnici, ali nisam bio u porođajnoj sali. Druga ćerka se rodila u Narodnom frontu i tada sam sam izrazio želju da prisustvujem porođaju. Bio sam pored Anabele sve vreme, snimio sam ceo porođaj, bodrio sam je, držao za ruku, ljubio i pružao podršku u tim momentima. To je jedno neopisivo iskustvo, a čak sam posle tog čina i nagovarao mnoge drugare da budu uz žene dok im se dete rađa."
Ivica Ilijev
„Imao sam sreću da prisustvujem i Leonovom i Larinom rođenju. Neviđena euforija, uživao sam u svakom trenutku! To bih čak mogao i da definišem kao najlepši trenutak u životu. Žao mi je što se mnogo muškaraca plaši da prisustvuje rođenju svog deteta, greše. To neponovljivo osećanje je magično, nikada više u životu nisam osetio ništa slično. Čak bih preporučio svim očevima, ukoliko su u prilici, da nikako ne propuste taj trenutak u životu svog deteta. Ne postoje reči koje to mogu da objasne, potrebno je doživeti."
Saša Plećević
„Prisustvovao sam stotinama porođaja do sada, pa je bilo logično da budem i na rođenju sopstvenog deteta. Tamara se porodila carskim rezom. Nisam padao u nesvest pošto sam anesteziolog, ali je ipak drugačije kada treba da se rodi tvoje dete. U tom trenutku sam osetio takvu količinu energije da sam mogao da trčim pet stotina kilometara, ali nisam bio svestan da sam tata. "
Nenad Zimonjić
„Bio sam sve vreme uz Minu, čak nešto imamo i zabeleženo na kameri. Leon se rodio prvi, dva minuta pre Lune, a ja sam presekao pupčanu vrpcu. Ne znam kako bih opisao to osećanje kad ostvarite prvi kontakt sa svojim detetom. Taj predivan trenutak vam doživotno ostaje urezan u pamćenje. Takvo iskustvo bih preporučio budućim očevima, ako za to postoje mogućnosti, u dogovoru sa suprugom."
Kleverson Gabrijel Kordova Kleo
„Sve vreme sam bio uz nju. Srećan sam što me je sin upoznao čim se rodio. Tako važan trenutak u Enrikeovom životu, njegov dolazak na svet, oboje smo podelili i taj osećaj je neopisiv. Posle Klejdi, koja je novorođenog Enrikea prihvatila na grudi, ja sam ga uzeo u naručje."
Marko Jarić
„Adrijana je želela da bude svesna kada naša ćerkica dođe na svet. Neverovatno sam se osećao tokom porođaja. To je neopisiv koktel emocija. Pre nego što se Adrijana porodila, mnogo bliskih drugova govorilo mi je da je prisustvovanje porođaju neverovatan osećaj, ali to ne može da se opiše dok to zaista ne doživiš. ijedan sportski uspeh ni medalja ne mogu da se porede sa trenutkom kada sam postao Valentinin otac. Ništa što sam napravio u životu i karijeri ne može da zameni ovaj osećaj."
Milan Gromilić
„Prisustvovao sam porođajima i to je neverovatno iskustvo. Želeo sa da budem uz Katarinu i da vidim moje dete kako uzima prvi dah. To su za mene dve najlepše stvari u životu koje sam video - kako moje ćerke dolaze na svet. Ta količina sreće kada vidiš svoje dete koje udiše vazduh i počinje da plače i onda leže kod mame na grudi i smiruje se, ne može da se meri ni sa čim. "
M.P.