Broj 308
Početna > Intervju > Moj stil: Sonja Kocić i Alka Vuica

Moj stil: Sonja Kocić i Alka Vuica

Od kada su delile dobro i zlo u rijalitiju Parovi srpska pop pevačica Sonja Kocić i hrvatska kantautorka Alka Vuica shvatile su da se odlično razumeju pa nije čudo što su vrlo brzo postale bliske prijateljice. Iz njihovog druženja proistekla je ideja o zajedničkom singlu Sad se vadi, a spot koji je režirao Dejan Milićević izazvao je burne reakcije u javnosti. Obe tvrde da je ova saradnja neponovljivo iskustvo koje je još učvrstilo prijateljsku vezu.

Na prvi pogled imate prilično različite stajlinge. Da li je to samo varka ili biste rado menjale komade iz vaših ormara?

Sonja: Varka je. Često zamenimo naše krpice, u stvari ja redovno pozajmljujem Alkine stvari jer su unikatne i vrlo posebne.

Alka: U rijalitiju smo često jedna drugoj pozajmljivale garderobu a i u spotu je pola mog ormara na Sonji, ha, ha, ha. Imamo dosta sličnih stavova u oblačenju, mada to tako ne izgleda na prvi pogled. 

Šta vam je najbitnije prilikom odabira odeće za nastupe?

Sonja: Važno mi je da se konsultujem sa svojim stilistom, kome jako verujem, jer uvek ono što zamislim sprovede u delo. Ne volim sebe da hvalim, mada moji prijatelji umeju često da mi kažu kako umem da spojim nespojivo i da to izgleda savršeno. Meni je, naravno, drago zbog toga.

Alka: Najbitnije mi je da lepo i efektno izgledam, a tek onda da mi bude i udobno. Ali spremna sam i da patim ne bi li ostavila dobar utisak (ha, ha, ha). Scenski nastup je važan i za mene mora biti ekstravagantan. 

Da li je prava zavodnica samo žena na visokim potpeticama? 

Sonja: Naravno da nije, neke žene mogu i u baletankama da izgledaju seksi, jer zavodnica ste po prirodi, a ne po stvarima koje nosite. Za sebe smatram da sam prvenstveno dobra osoba i da odišem nekom pozitivnom energijom. A to je najbitnije.

Alka: Nije neminovno, ali žena na štiklama je sigurno zavodljivija. To naravno zavisi i od njene visine. Ne valja kad previsoka žena obuje visoke štikle, jer to može da izgleda i nakaradno. A opet kad neko ima duge i lepe noge, ima li išta lepše od visoke lepotice u ravnim cipelicama.

Mislite li da odelo čini čoveka?

Sonja: Slažem se sa tom konstatacijom, ali da ne budem pogrešno shvaćena, ne mislim da samo firmirane stvari čine da izgledate lepše, već da ono što nosite mora da bude čisto i uredno. To je na prvom mestu! Ali, morate i znati šta vama najbolje stoji i tome davati akcenat. U današnje vreme zaista ima mnogo garderobe, razni stilovi su u trendu, moda je izuzetno popularna, tako da svako, u skladu sa svojim mogućnostima, može lepo da izgleda.

Alka: Odelo je kao pasoš po kojem ljudi koji vas ne poznaju sude o vama. 

Koliko je bitno uklapanje vaše odevne kombinacije s partnerovom?

Sonja: Volim muškarce koji su ležerno obučeni, a pošto se bavim javnim poslom uvek sam po garderobi ja ta koja je u prvom planu (ha, ha,ha).

Alka: Meni je to veoma važno, ali ne i presudno. To je teško objasniti muškarcima koji vole da budu ležerni i opušteni, ako nisu šminkeri. Uvek bih volela da i moj partner bude ekstravagantan u odevanju i da se zajedno igramo birajući odeću za izlaske, ali to mi nije nikad polazilo za rukom.

Kao većinu žena, oslobađa li vas kupovina od svakodnevnog stresa i na šta biste potrošile i poslednju paru?

Sonja: Poslednju paru bih potrošila na moju ćerku Tiu i kupovina me zaista oslobađa od stresa. Za sebe sam uvek praktična, ali više volim kada to obavi neko drugi. Malo sam lenja po tom pitanju.

Alka: Prava sam kupoholičarka i ništa mi bolje ne popravlja raspoloženje od kvalitetne kupovine. Svesna sam da ponekad stvarno preterujem, ali ipak nikad ne bih potrošila zadnju paru na krpice.


  • Alka: Uvek bih volela da i moj partner bude ekstravagantan u odevanju i da se zajedno igramo birajući odeću za izlaske, ali to mi nije nikad polazilo za rukom

  • Sonja: Neke žene mogu i u baletankama da izgledaju seksi, jer zavodnica ste po prirodi, a ne po stvarima koje nosite

Botoks će sačekati

Da li, po vašem mišljenju, svaka žena treba da ima svog estetičara? Jeste li ikada poželeli da nešto promenite na sebi?

Alka: Kako danas stvari stoje, svaka žena koja to sebi može da priušti treba da ima svog estetičara. Naravno, i ja sam poželela da promenim neke stvari na sebi, kako godine idu. Ipak malo sam paranoična i teško se odlučujem na tako drastične zahvate. Ali, ko zna, jednog dana možda...   

Kako održavate lepotu lica i tela? 

Alka: Teško, ali borim se kako znam i umem. Odricanja mi teško padaju jer sam veliki hedonista, ali trudim se da balansiram sa zadovoljstvima. Puno spavam, pazim na ishranu, koristim dobre kreme, vežbam iako nisam redovna u tome i puno se smejem. Ipak, mislim da su i geni važni.

Dragana Rodić

Foto: Dejan Milićević