Broj 308
Početna > Intervju > Moj stil: Ana Bebić

Moj stil: Ana Bebić

Simpatična pevačica FM benda kaže da uvek nastoji da bude interesantna i drugačija, bele potkošulje smatra svojim zaštitnim znakom, toliko voli da bude na štiklama da bi mogla da ih nosi i uz trenerku i najavljuje da će se uskoro pojaviti sa novom dužinom i bojom kose

Kako biste ukratko opisali svoj stil odevanja?

Nemam neki određen stil odevanja, jer se oblačim onako kako se osećam, u zavisnosti od toga kako se probudim tog jutra. Ukoliko bih morala da ga definišem, recimo da bi to bio urbano-mladalačko-sportski. Uvek sam nastojala da budem interesantna i drugačija i da to bude nešto što proizilazi iz mene, a ne nešto iskopirano.

Koliko se on promenio od tinejdžerskih dana naovamo?

Dosta, kad sam bila klinka, mnogo sam se tražila i eksperimentisala, oblačila suknju preko pantalona, na sebe navlačila po pet stvari, bukvalno ceo ormar. Sada znam šta volim, tako da ne eksperimentišem previše.

Jeste li imali uzore tokom formiranja sopstvenog stila?

To je Gven Stefani, sve njene transformacije od početka sa grupom No doubt pa do solo karijere. Ona mi je uvek uzor i inspiracija za oblačenje.

Postoji li bitna razlika između toga kako izgledate na nastupima i privatno i šta je prioritetno prilikom odabira garderobe za scenu?

Devedeset odsto vremena sam u trenerci, uživam u tome da budem što jednostavnije obučena i maksimalno opuštena. Što se scene tiče, tu se uvek trudim da to bude nešto drugačije, inovativno, a i koliko-toliko zavodljivo.

U kojoj meri odeća može da utiče na samopouzdanje?

Mislim da kod žena utiče mnogo. Mi odemo u šoping, kupimo neku novu stvar i potpuno smo zadovoljne time što smo uspele sebi da ulepšamo dan. 

Da li biste za sebe mogli da kažete da ste kupoholičarka ili ipak novac trošite racionalno?

Volim da imam neke nove stvari i svakog meseca kupim sebi nešto novo, ali mrzim šoping. Najradije bih dala nekom sav novac i rekla šta da mi kupi umesto što to moram da radim sama.

Smatrate li da je žena najlepša kada je emotivno ispunjena?

Naravno. Čim smo emotivno zadovoljne i imamo s kim to da podelimo, srećne i bez nekih prevelikih problema, to se onda odmah i vidi na licu.

Šta, po vama, svaka žena treba da ima u svom garderoberu, a čega ima najviše u vašem?

To bi mogao da bude jedan sako, koji je istovremeno kežual i elegantan, tako da može da se obuče za neku posebnu priliku, ali i da ide uz običnu sportsku majicu. Najviše imam belih potkošulja, one su mi na neki način zaštitni znak. Nosim je čak i kad obučem majicu koja mi je kratka ne bih li je malo produžila na taj način. 

Čemu ne možete da odolite kada su odeća i aksesoari u pitanju? 

Mogla bih da imam milion pari cipela, one su mi potpuni fetiš, a uz njih su narukvice, pre svega kožne, ali i sve ostale.

Šta nikada neće izaći iz mode? 

Mislim da su to farmerke, jer se odlično uklapaju i za sportske i za elegantne varijante. Nije bitno koji je model u pitanju, smatrala sam, recimo, da će zvoncare izaći iz mode, ali sam prva koja ih i dan-danas nosim.

Postoje li neka pravila kojih se uvek pridržavate?

Ne pridržavam se nikakvih pravila. Kao što ih nemam u oblačenju, tako ne primenjujem i ono kod šminkanja da uz jako našminkane oči ne ide crveni karmin, jer ne bih imala nikakav problem da to nosim.

Imate li običaj da usklađujete odevne kombinacije s partnerom?

U 80 odsto slučajeva ne. Ako je neka bitna i ozbiljnija prilika, konsultujemo jedno drugo šta ćemo obući da ja ne bih bila u sportskom, a on u elegantnom fazonu, ali privatno ne. 

Već ste pričali o tome kako su kosa i neobične frizure vaš zaštitni znak, da ste bili ošišani skroz na kratko, imali ljubičastu i crnu boju kose, ali publika vas najviše pamti kao dugokosu plavušu. Hoće li se to uskoro promeniti? 

Od malih nogu sam želela da imam dugu plavu kosu i napokon mi se to ostvarilo. Nastojim da svaku novu pesmu ili nastup isprati nova frizura, da budem u drugačijem fazonu i da to bude nešto interesantno. Sada biram s kakvom frizurom i kojom bojom ću uskoro izaći, tako da od mene ubrzo možete očekivati nešto novo, jer iskreno, i meni su ova dužina i boja dojadili. 

Koji je vaš recept za vitku figuru? 

To je, pre svega, stvar genetike, ali su i ishrana i treninzi vrlo bitni. Kao mala sam godinama trenirala rukomet tako da sam „nabila" mišiće, a sada vozim rolere i idem na aerobik.

Koliko vremena posvećujete kozmetičkim tretmanima, a koliko vežbanju?

Nemam preteranih problema s licem, a redovno odlazim na manikir, pedikir i depilaciju. Masaža dolazi u obzir jedino ako sam baš premorena, smatram da je još rano za redovne masaže.

Moja druga koža 

U čemu se osećate najprijatnije, a u čemu najzavodljivije?

Definitivno sam najopuštenija u trenerkama i vrećastim pantalonama, jer sam sigurna da će mi to stajati kako sam obukla, a ne da razmišljam da li se nešto pomerilo pa da moram da nameštam. Kada sam na štiklama, tada sam najzavodljivija i nije važno šta imam na sebi. Čini mi se da bih se dobro osećala i kad bih ih obula i na trenerku.

Maja Čanović