Broj 308
Početna > Lepi i zdravi > MIRISI KOJI ZOVU NA SEKS

Ljubav i zavođenje

MIRISI KOJI ZOVU NA SEKS

Kleopatra je bila poznata po posebnoj mešavini ruže, cimeta i drugih biljaka kojima je zavodila Marka Antonija. Italijanke su dugo koristile bosiljak da očaraju potencijalne ljubavnike dok su drevni arapski lekari u savete o telesnim užicima ubrajali i erotske kvalitete crnog bibera. 

Mnogi tvrde da ih kod suprotnog pola najviše privlači izgled ili smisao za humor, ponekad i debeo novčanik. Ipak, naučno je dokazano da su mirisi glavni adut zavođenja i najjači afrodizijak. Prirodni miris tela i muškarcima i ženama može potpuno promeniti percepciju o suprotnom polu - od gađenja do „vatrometa" u krevetu. Ovo su neki od mirisa koji vam mogu pomoći da postanete neodoljivi.
JASMIN
Ovaj opojan miris spada među najerotičnije. Uveče svojom intenzivnom notom hipnotiše oba pola. Molekuli ovog mirisa koji uđu u krv kroz pluća mogu da zamene lekove za smirenje. Prirodni je lek za stres, depresiju i umor pa zato miris jasmina donosi snagu i strast u seksualnu vezu. Jasmin je jedan od najjačih afrodizijaka, pa se jasminovo ulje koristi u većini parfema. 
ĐUMBIR
Ako želite muškarca da dovedete do ludila, miris đumbira je pravi izbor. Aromatičan, topao, blago slatkasti miris direktno utiče na hipotalamus, predeo mozga poznat kao „deo zadužen za seksi zabavu". Iz tog dela mozga bude se naši ljubavni i erotski nagoni.
RUŽA
Miris ruže mnogi stavljaju na tron carstva mirisa. Dokazano je najbolji zavodnik žena, jer deluje na takozvanu žensku zen energiju. Najnovija istraživanja dokazala su da ružino ulje izvlači iz depresije, utiče na hormonsku ravnotežu žena i podstiče ljubavni nagon.
BERGAMOT
Ovo blago aromatično ulje je zelene boje i napravljeno je iz kore gorke pomorandže. Nalazi se u mnogim parfemima. Bergamot je voćno-slatkast ljubavni miris, širi topao i ugodan osećaj i tako otklanja strahove i seksualne blokade. Nije poželjno nanositi ga na kožu nerazređenog, jer pojačava osetljivost na svetlost.
BOSILJAK, LAVANDA I SANDALOVINA
Bosiljak ima sladak, aromatičan miris koji budi jak seksualni nagon. Erotični mirisi lavande deluju umirujuće, dok sandalovina brine za jačanje telesnog nagona i osećaja seksualne slobode. Ako u muškarcu želite da probudite životinjsku strast, pomešajte sandalovinu s lavandom, jasminom, ružom i bergamotom.