Broj 308
Početna > Intervju > Marijana Mateus

Kako se neguje

Marijana Mateus

Koji je vaš recept za dobar izgled?
U zdravom telu je i zdrav duh. Mislim da je najvažnije da zračimo iznutra da bismo zračili i spolja. Ne verujem u to da žena mora uvek da ima mnogo šminke i sređenu frizuru da bi bila lepa. Profesionalne šminkere koristim samo za snimanja, a privatno koristim samo maskaru i sjaj za usne.
Koliko vremena i novca ulažete u negu lepote?
Mnogo vremena trošim na masaže lica i kozmetičke tretmane. Minimalno tri puta nedeljno uživam u masaži tela, a barem jednom nedeljno i u masaži lica. Mislim da je važno da se žena redovno neguje, ali nisam od onih koje su stalno pred ogledalom i paniče zbog svake nove bore. Svako veče pred spavanje odvojim desetak minuta za jednostavan, ali delotvoran ritual. Dobro očistim lice i nanesem neku od luksuznih krema: Shiseido, Kanebo ili Sisley.

Kakvo je vaše mišljenje o estetskoj hirurgiji?
Jesam za estetsku hirurgiju kada za to dođe vreme, za sada mi nije potrebno, ali već za deset godina neću tako razmišljati. Pobornik sam svega onog što nas čini srećnima i lepima. Ne opterećujem se izgledom, moramo da prihvatimo sebe onakvi kakvi jesmo i da budemo zadovoljni sobom.

Da li za vas rekreacija obaveza ili je to način da iskoristite slobodno vreme?
Trudim se da svakog dana radim na sebi. Uvek sam bila ljubitelj sporta i kada god imam priliku da vežbam, to radim, čak i u kancelariji. Ima perioda kada i zapostavim sport, ali brzo mu se vratim. Po meni, red, rad i disciplina su trojstvo uspeha!

Koji preparati se nalaze u vašoj tašni, bez čega ne izlazite iz kuće?
Bez sjaja za usne, a u tašni uvek imam  i grožđanu mast, maskaru i mirišljavu kremu jer mirisi bude čula.
M. P.