Broj 308
Početna > Zanimljivosti > KO VAS VREBA DOK SE TUŠIRATE?

KO VAS VREBA DOK SE TUŠIRATE?

Ukoliko ste ljubitelj horor žanra i poznat vam je opus Alfreda Hičkoka, pomisao da tuširanje može biti opasno i nije neka novost. Međutim, ovog puta naučnici nam daju pravi razlog za strah. Opasnost vreba sa plastične zavese za tuširanje, a ne iza nje. 
Dok se vi opuštate pod tušem, naivno verujući da sa sebe uklanjate napor, stres i prljavštinu, na mikroskopskom nivou dešava vam se pravi horor. Mikrobi se sa zavese prenose na vaše telo i prete da ugroze vaš organizam! Kamenac i sapunica koji se vremenom gomilaju prava su divota za mikrobe i gljivice. Vaša mora počinje onog trenutka kada uključite tuš i „date im krila". Poznata vam je i situacija u kojoj vas zavesa bukvalno juri po kadi i lepi vam se za telo.
 
Češće menjanje zavesa i pranje rastvorom varikine u vrućoj vodi rešiće ovaj problem. Hlor i toplota uništavaju sve mikronasilnike.
Naravno, tu se horor ne završava: najnovija istraživanja otkrivaju da PVC zavese emituju otrovne hemikalije opasne i za vas i za životnu okolinu. Upravo njih udišete kada nanjušite onaj karakterističan miris „na novo".      
Zato se sve više ljudi širom sveta okreće poliesteru, prirodnim materijalima ili ugradnji staklenih tuš vrata.
Otklonite opasnosti iz vašeg kupatila i učinite da ono zaista postane oaza uživanja, relaksacije i čistoće.
 
Ivona Đorđević