Broj 308
Početna > Intervju > Katarina Lazarević

Moj stil

Katarina Lazarević

Uvek vedra prezenterka vremenske prognoze i novinarka TV B92 Katarina Lazarević kaže da svojim odevnim kombinacijama ide iz krajnosti u krajnost, priznaje da više značaja pridaje sitnicama koje daju specifičan pečat onome što obuče, a svoj osmeh smatra najlepšim modnim detaljem

Kako bi opisala svoj stil odevanja? 

Idem iz krajnosti u krajnost, od vrlo ozbiljne i elegantne mlade dame do totalnog zvrka, a sve zavisi isključivo od raspoloženja. Nekada sam potpuno kežual, volim da se igram sa detaljima kao što su pertle, marame i kaiševi, a nekad sam elegantna poslovna žena na visokim potpeticama. 

Stil proističe iz stava ili iz nečeg drugog?

Stil oblačenja je vid neverbalne komunikacije kojom šaljemo određenu poruku, ostavljamo utisak i pokazujemo karakter. Kroz odevanje se vidi da li je neko odgovoran, pedantan, kulturan, skroman, agresivan ili nametljiv. Obično osobe koje imaju problem sa samopouzdanjem često preteraju u prenaglašavanju nekih delova svog tela kako bi skrenule pažnju sa nekih svojih nedostataka.

 

Da li je ženi potrebno mnogo novca da bi lepo izgledala ili je umeće snalaženja i kombinovanja ipak važnije?

Nije bitna debljina novčanika, već kreativnost i način na koji žena predstavlja sebe u određenoj garderobi, jer ima onih s puno novca koje ne umeju da nose ni najskuplje brendove. Higijena, nega, normalan način života i zadovoljnost svojim izgledom isijavaju i preovlađuju.

Koja je tvoja idealna kombinacija koju bi mogla da nosiš preko celog dana? 

Leti šarene i lepršave haljine, a na proleće džins, majice, kožne jakne i mantili. Zimi volim duže suknje, pantalone, džins, rolke, džempere koji prate liniju tela i lepo krojene kapute s kojima kombinujem kape, šalove i rukavice.

U čemu se osećaš najležernije?

U trenerci ili pidžami. Najudobnije se osećam u letnjoj garderobi, jer ne volim da me nešto steže, da sam sva umotana i stegnuta. 

Kada si sebi najlepša?

Onda kada sam voljenoj osobi lepa i kad sam srećna, jer mislim da je osmeh moj najlepši modni detalj.

Bez čega bi tvoj garderober bio nepotpun?

Bez crnog džempera na raskopčavanje, crnog bodija, marama i ešarpi, uskih farmerki, teksas suknje, sakoa, dobrog kaiša, crne torbe, dobrih čizama i salonki. Volim i militari stil, pa su tu i maskirne pantalone, maslinasta košulja, starke i bele majice kratkih rukava.

Tvoj modni fetiš je...? 

Nikad mi nije dosta obuće, a volim i marame, minđuše i kaiševe. Više značaja pridajem sitnicama koje daju specifičan pečat onome što sam obukla.

Voliš li da eksperimentišeš sa garderobom i celokupnim izgledom?

Često ispoljavam kreativnost kroz oblačenje, volim da bude jednostavno, a opet drugačije, s nekim detaljem koji ostavlja utisak. Nekada sam i pomalo retro, kada pronađem i obučem nešto što je moja majka nosila u mojim godinama, a nije mi strano ni da kreiram i sašijem nešto.

Da li se bolje osećaš u visokim potpeticama ili više voliš da nosiš ravnu obuću?

Zavisi, ali sam sigurna da se svaka žena oseća moćnije, vitkije i seksepilnije kada je na visokim potpeticama. Odlično se osećam na štiklama, ali zbog posla koji je vrlo dinamičan ne mogu da ih nosim svaki dan. S druge strane, bitno mi je i da obuća bude udobna.

Jesi li zagovornica zdravog načina života i koliko vremena posvećuješ nezi i vežbanju?

Kada sam ostavila cigarete, počela sam da vodim računa o sebi, jer sam shvatila da je to neophodno zbog zdravlja i vitalnosti, ali i zbog izgleda. Kuvana hrana je zakon, kao i voće i povrće. Zdrava hrana bogata vlaknima utiče na raspoloženje i na energiju baš kao i na ten i lepotu. Vodim računa da svakodnevno unosim vitamine, izbegavam prerađevine i hranu punu pesticida, a triput nedeljno idem na treninge koji u sebi sadrže segmente joge, pilatesa, aerobika i fitnesa. 

Glava koja može da izdrži sve 

U mnoštvu televizijskih lica, pored vedre pojave, prepoznatljiva si i po frizuri. Da li bi se odrekla svih blagodeti koje kratka kosa pruža ili eventualno prešla u neku svetliju nijansu kose?

Obožavam svoju glavu jer stvarno može svašta da istrpi. Igrala sam se s raznim frizurama i bojama, nikad nisam pratila trend, već sam imala svoje ideje, a nekad i poslušala savet frizera. Kada sam bila mlađa, želela sam da budem plavuša, ali moja kosa je tamna sa dosta crvenih pigmenata pa nikad ne bih mogla da imam nijansu koja mi se sviđa.

Stil oblačenja je vid neverbalne komunikacije kojom šaljemo određenu poruku, ostavljamo utisak i pokazujemo karakter

Maja Čanović

Foto: TV B92