Broj 308
Početna > Lepi i zdravi > Kako se neguje Lepa Brena

Lepota

Kako se neguje Lepa Brena

Imate li neki tajni recept za lepotu?

Osmeh i optimizam. Trudim se da u svemu nađem vedru stranu. Mislim da se stil života najbolje očitava na licu, da se vidi kako živite, kako se hranite, pa na kraju i koliko ste zadovoljni. Ne pomažu ni skupe kreme, ni skupe krpice ako vi iznutra isijavate neraspoloženje. 

Koliko novca ulažete u negu lepote?

S vremenom sam naučila da je ono što je dobro uglavnom skupo, ali nema kreme koja će podići ono što visi, bez obzira na to koliko košta. Nisam opterećena negom i ne provodim svaki slobodan trenutak u kozmetičkim salonima. Kod kuće imam veliki broj krema, seruma, balzama, šampona, mleka za telo, losiona. Oni mi služe za osnovnu negu posle umivanja i tuširanja.

Kako izgleda vaša dnevna, a kako noćna rutina?

Zimi koristim jače i i masnije kreme, a leti lagane i tada je najbolja nega temeljno čišćenje lica kao i nanošenje seruma na lice, vrat i dekolte. Koristim Karolina Herera ampule sa uljima za predeo oko očiju i celo lice. Za dan su to laganije kreme koje su mi i podloga za dnevnu šminku, a i štite od spoljnih uticaja, a noću praktikujem kreme s jačim komponentama. Volim da se mackam, ne mogu da zaspim dok ne obavim svoj ritual, dok se ne namažem od čela do nožnih prstiju. Za mene je to mazanje vrsta meditacije koja opušta, smiruje i posle koje se osećam mirisno i negovano u svojoj koži.

Kako održavate liniju?

Redovno plivam, ponekad odem u teretanu, aerobik i povremeno na jogu. Saunu obožavam. Ona mi veoma prija jer koža izbaci sve toksine posle čega se osećam preporođeno.

Posećujete li redovno frizera, kako negujete kosu?

Otkako sam se ošišala manje vremena mi odlazi na sređivanje frizure, što me čini srećnom. Plavuša sam, a samim tim moram da vodim više računa o svojoj kosi nego žene koje imaju tamniju boju. Plava kosa je lepa samo kada je sveže ofarbana i isfenirana.

Imate li omiljeni parfem?

Nemam, ne vezujem se za određenu notu. Volim da biram mirise prema raspoloženju i godišnjem dobu. Leti koristim cvetne mirise koji osvežavaju, dok zimi preferiram jače, mističnije.